Daca Basescu vrea, va fi Stolojan

Daca Basescu vrea, va fi Stolojan      Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca Theodor Stolojan ar putea avea sanse sa devina prim-ministru dupa alegerile parlamentare, întrucât presedintele Traian Basescu "se încapatâneaza si gaseste si majoritatea parlamentara"

.     "Nici Tariceanu nu are nicio sansa, nici Geoana. S-ar putea sa aiba Stolojan, desi ar fi fara precedent, pentru ca, de când stiu eu - nu vorbesc despre politica antebelica, unde erau oameni care au fost premier si de câte patru-cinci ori - dupa decembrie 1989 niciun premier nu s-a mai întors pe scaunul de premier", a afirmat liderul PRM. Potrivit lui Vadim Tudor, revenirea lui Theodor Stolojan ca premier ar fi "o premiera absoluta".
     "Daca Basescu vrea si se încapatâneaza si gaseste si majoritatea parlamentara, dar aceasta probabil dupa ce asteapta ei alegerile din 30 noiembrie, atunci ar putea sa fie Theodor Stolojan", a aratat presedintele PRM.
     Pe de alta parte, Corneliu Vadim Tudor a spus ca, daca presedintele Traian Basescu si restul clasei politice accepta ceea ce propune PRM, respectiv constituirea unui guvern de uniune nationala din care sa faca parte toate partidele parlamentare, atunci "problema primului-ministru ar fi secundara".
     "In urma negocierilor, pentru ca politica este arta negocierii, vom fi de acord cu propunerea care ar avea cele mai multe sanse de izbânda si ar fi mai aproape de viziunea PRM asupra acestei tari", a mentionat el.
     Senatorul a aratat ca PRM nu are nimic împotriva lui Mircea Geoana, a lui Calin Popescu Tariceanu si nici a lui Theodor Stolojan, dar ca ceea ce le reproseaza acestora este ca "prea numai ei se perinda la putere si au facut tara praf, au bagat România cu oistea-n gard".
     Intrebat ce persoana o considera potrivita pentru postul de premier, Vadim Tudor a evitat un raspuns direct, mentionând, însa, ca, în trecut, PRM a sprijinit neconditionat guvernul condus de Nicolae Vacaroiu, "un specialist foarte bun, care a redresat economia nationala dupa dezastrul experimentului Petre Roman".
     "Țara nu duce lipsa de specialisti. Si din Partidul România Mare pot fi recrutati prim-ministri, dar nu suntem genul de oameni care sa se invite singuri la asa ceva", a subliniat liderul PRM. "Geoana are minte de premier"      Fostul premier Adrian Nastase a declarat, la Alexandria, comentând candidatura lui Mircea Geoana la functia de premier, ca liderul PSD are, în primul rând, minte de premier si este sustinut de PSD.
     Intrebat ce calitati are Mircea Geoana, care sa îl recomande pentru a ocupa functia de premier, Nastase a precizat: "Mircea Geoana a crescut foarte mult, a evoluat foarte mult. Daca m-ati fi întrebat acum zece ani, poate spuneam un alt lucru, as fi spus ca este doar un diplomat foarte bun". "Am mare încredere în Mircea Geoana. Sunt convins ca lucrurile vor merge bine. L-am vazut si astazi, vorbeste bine, a început sa vorbeasca liber foarte bine, îsi face temele dinainte, cred ca e în ordine", a aratat Nastase, adaugând ca, daca Geoana va accepta, îi va spune multe lucruri care ar putea sa îi foloseasca.
     Nastase a mai spus ca, din punct de vedere formal, Congresul de desemnare a premierului trebuie sa aiba loc, acest lucru fiind prevazut de Statut. Intrebat daca Geoana va fi un premier mai bun decât a fost el, Nastase a raspuns: "Asa ceva nu se poate întâmpla... Lasând gluma la o parte, e o alta perioada, o alta zona, alte sarcini, alt context, partidul este altfel structurat, Parlamentul va fi altfel configurat". Alianta PSD+PC e solutia pentru România      Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, afirma, prin intermediul unui comunicat de presa, ca liderul PSD, Mircea Geoana, este "propunerea fireasca pentru functia de prim-ministru si are toata sustinerea Partidului Conservator". In opinia lui Voiculescu, "Guvernul Mircea Geoana va avea responsabilitatea de a integra într-adevar România în Uniunea Europeana".
     "Dupa 4 ani în care guvernarea României a fost un amestec confuz de administrare haotica, scandal si promisiuni neîmplinite, PNL si PDL au demonstrat ca sunt incapabile sa le ofere românilor posibilitatea de a trai mai bine. Alianta PSD+PC este singura forta politica capabila sa puna punct amatorismului cu care a fost condusa tara, pentru ca românii sa traiasca într-adevar ca cetatenii europeni" a mai spus presedintele fondator al Partidului Conservator, potrivit comunicatului de presa. Electoratul va decide      Liberalul Bogdan Olteanu a declarat ca anuntul premierului Tariceanu privind candidatura pentru un nou mandat a determinat clarificarea si în celelate partide, remarcând ca unul dintre cei care au mai anuntat ca aspira la postul de prim-ministru a facut-o în costum de baie, de pe terasa. Olteanu, corodonatorul politic al campaniei PNL, a salutat candidaturile lui Stolojan si Geoana, dar a amintit ca functia va fi data de cetateni, prin votul de la 30 noiembrie. Olteanu a subliniat ca PNL asteapta programul de guvernare propus de Stolojan.
     "Fara îndoiala, Stolojan este singurul candidat pe care PDL-ul îl are pentru asa ceva, de-asta l-au si luat, probabil va fi consacrat pe 12 septembrie, asteptam si programul de guvernare caracteristic domniei sale, legat de confiscarea valutei si de blocarea reformelor economice", a spus Olteanu. Copyright 2005 Cicero Group. Conceput de Andreipac. Intretinut de Gigi Grigorescu. Toate drepturile rezervate.
Publicat de : ---
Data publicării: 30 Aug 2008 - 05:07
 

Link știre