Senatul recomanda Parchetului sa cerceteze toate faptele si persoanele implicate in dosare [1]

   Presedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca Senatul, prin hotararea adoptata in sedinta de plen de marti, care este fudamentata pe articolul 1 din Constitutie, recomanda Parchetului sa cerceteze toate faptele si persoanele din dosare

.
Norica Nicolai a declarat ca hotararea Senatului, adoptata in sedinta de plen de marti, la votul privind inceperea urmaririi penale in cazurile Codrut Seres si Paul Pacuraru nu vizeaza extinderea cercetarilor la alte persoane implicate in aceste dosare, "asa cum, in mod gresit, utilizeaza toata lumea acest termen", ci "este fundamentata pe articolul 1 din Constitutie, recomandand Parchetului General sa cerceteze toate faptele si persoanele a caror implicare in savarsirea presupuselor infractiuni rezulta din dosar".
"In plus, niciunul dintre cei trei membri PD-L exemplificati in dosarul Electrica Muntenia Sud SA - pentru ca sunt mai multe persoane in raportul Comisiei juridice - nu este supus procedurii de cerere formulata de Parlament, pentru ca nu au calitatea de senatori sau deputati", a mai declarat Norica Nicolai.
Plenul Senatului a adoptat marti o hotarare, inainte de votul privind inceperea urmaririi penale in cazurile Codrut Seres si Paul Pacuraru.
Articolul 2 din hotarare, in privinta dosarului Electrica Muntenia Sud SA, in care este implicat senatorul Codrut Seres, mentioneaza ca "Senatul considera ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va continua cercetarile in dosarul nr. 147 cu privire la toate faptele si persoanele a caror nominalizare si implicare rezulta din documentele transmise, prin administrarea tuturor probelor necesare".

Publicat de : Realitatea Romaneasc
Data publicării: 28 Aug 2008 - 05:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30879&titlu=Senatul_recomanda_Parchetului_sa_cerceteze_toate_faptele_si_persoanele_implicate_in_dosare