Hunedoara: Duca se vrea senator pentru diaspora [1]

Viorel Duca, senator PNL de Hunedoara, unul dintre parlamentarii cu cea mai slabă activitate, ale cărui drumuri în America au fost mai dese decât cele la Senat, se vrea senator pentru diaspora, transmite corespondentul AMOS News.

Astfel, la alegerile din toamnă, Viorel Duca este propus să candideze într-unul din colegiile uninominale din afara țării, unde vor putea vota românii din diaspora. Acesta ar putea candida în colegiul care cuprinde America, Australia, Noua Zeelandă și Africa.

Deși activitatea sa de ales al județului s-a limitat la 13 proiecte de lege realizate la comun, nicio interpelare și la trei declarații politice, Duca declară că este îndreptățit să ocupe acest post, deoarece se identifică foarte bine cu românii din America de Nord, având și cetățenie americană. În același timp, senatorul recunoaște că nu prea are habar de problemele românilor din celelalte zone, nici despre temele pe care le va aborda în campania electorală. Cât despre cu ce bani va face campania sau cum îi va reprezenta pe românii din străinătate, este total paralel.

De altfel, Viorel Duca este unul dintre traseiștii parlamentari. Astfel, după ce a ajuns senator tot de Hunedoara pe listele PRM, a fost dat afară de Vadim Tudor pe motiv că nu făcea nimic. După aceea, Duca a trecut la PNL. Și, pentru că a fost dat afară din PRM, Duca a pierdut și sprijinul politic datorită căruia a ajuns euroobservator în Parlamentul European.
Publicat de : Anamaria NEDELCOFF
Data publicării: 27 Aug 2008 - 05:21
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30862&titlu=Hunedoara__Duca_se_vrea_senator_pentru_diaspora