Seres considera ca Romania a devenit un stat politienesc, la initiativa lui Traian Basescu [1]

   Sedinta Senatului in care s-a dezbatut si votat cererea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Codrut Seres a inceput marti cu prezentarea, de catre Norica Nicolai, a raportului Comisiei juridice a acestui for legislativ

. A urmat apoi pledoaria de aparare alui Seres. El a Senatului sa voteze astfel incat el sa nu fie nevoit sa umble prin tribunale in urmatorii 5-6 ani si sa nu se prelungeasca procedeele nedemocratice la care a fost supus de catre acuzatorii sai. "Solicit plenului sa decida in cunostinta de cauza si in consecinta, pentru a nu prelungi procedeele nedemocratice si tendentioase la care am fost supus in ultimii doi ani, pentru a nu fi nevoit sa imi dovedesc nevinovatia si sa umblu prin tribunale in urmatorii 5-6 ani", a cerut Codrut Seres de la tribuna Senatului. El a sustinut ca, de fapt, scopul acuzatorilor sai este condamnarea sa politica, astfel incat sa fie "scos din peisaj" un adversar incomod. Senatorul PC a spus ca procurorii au devenit simpli activisti ai "celui care foloseste institutiile statului pentru a-si spori puterea si a inlatura adversarii politici" (facand referire la Traian Basescu) si ca Romania a ajuns un stat politienesc. El a completat ca traieste cea mai confuza situatie din viata, fiind nevoit sa justifice ceva ce nu are si sa dovedeasca faptul ca este nevinovat, pentru ca cei care il acuza nu aduc dovezi ca este vinovat.
Seres a aratat ca impotriva sa a fost montata o inscenare mediatica, parchetul cerand inceperea urmaririi penale in momentul cand isi anunta candidatura la Primaria Baia Mare.
Fostul ministru al Economiei s-a intrebat cum poate fi posibil ca procurorul de caz sa ii dea solutia neinceperii urmaririi penale, procurorul ierarhic superior sa confirme aceasta decizie, dar conducerea DNA sa o infirme. Seres a aratat ca este nevinovat si ca in cazul Electrica Muntenia Sud nu a fost creat niciun prejudiciu si nu s-a pretins si nici nu s-a dat mita.
Seres a mai spus ca este nevinovat si in dosarul Hidroelectrica. "Trebuie sa decidem cum vrem sa ne raportam la aceste situatii. Asemenea momente genereaza o imensa presiune. Parlamentarii ajung sa accepte situatia in care orice adversar al presedintelui sa fie anchetat, pentru a nu se spune despre Legislativ ca obstructioneaza justitia", a conchis Seres.
Fostul Ministru al Economiei a fost vizibil deranjat de faptul ca dosarul a fost creat pe baza unor interceptari telefonice
"Apartin unui partid pe care presedintele Traian Basescu il incomodeaza. Intr-un stat democratic, vorbitul la telefon nu ar trebui sa fie o infractiune. Traim intr-un stat politienesc, justitia este facuta arma politica ", a acuzat Seres.

Publicat de : Ion Navalici
Data publicării: 27 Aug 2008 - 05:21
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30860&titlu=Seres_considera_ca_Romania_a_devenit_un_stat_politienesc__la_initiativa_lui_Traian_Basescu