Băsescu cere sesiune extraordinară pentru dosarele lui Năstase și Mitrea [1]

Președintele României, Traian Băsescu, a adresat azi o scrisoare președintelui Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii August.

Motivul acestei convocări este ”avizarea solicitărilor de începere a urmăririi penale formulate de către Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție față de unele persoane, foști miniștri și actuali parlamentari.”  Ca urmare a acestei solicitări, Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a convocat Biroul Permanent, miercuri 30 iulie la ora 13.
 
Pentru cei doi foști miniștri s-a cerut începerea urmăririi penale, însă Parlamentul nu a dat încă avizul în cele două dosare, în care sunt cercetați.

Camera Deputaților va oferi, miercuri, un răspuns solicitării președintelui, Traian Băsescu.

După cum se știe, Camera Deputaților nu a reușit, în data de 24 iunie, să adopte o decizie în privința avizării cererii DNA, de începere a urmăririi penale în cazurile deputaților PSD, Adrian Năstase și Miron Mitrea.  Motivul a fost acela că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi, pentru a da un verdict. În ședința de plen de atunci, au fost exprimate doar 208 voturi, dar pentru avizarea cererilor DNA erau necesare 220 de voturi (două treimi din numărul deputaților).


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iul 2008 - 05:19
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30595&titlu=Basescu_cere_sesiune_extraordinara_pentru_dosarele_lui_Nastase_si_Mitrea