Traian Băsescu solicită întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului [1]

Președintele României, Traian Băsescu, a trimis astăzi o scrisoare președintelui Senatului României, Nicolae Văcăroiu, și președintelui Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, solicitând întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii iulie 2008, informează un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis AMOS News.Potrivit documentului de presă, solicitarea formulată de șeful statului are la bază întârzierile în ceea ce privește realizarea actului de justiție cu privire la foști miniștri actuali parlamentari, precum și faptul că, în prezent, activitatea Curții de Conturi, instituție fundamentală care controlează cheltuirea banului public este blocată, iar legea primită de președinte la promulgare conține numeroase deficiențe, drept pentru care șeful statului a cerut reexaminarea ei.

Legea trimisă spre promulgare Președintelui României a fost amânată de nouă ori de Senatul României, înainte de a fi adoptată. Ultimul mandat al actualei conduceri a Curții de Conturi a expirat la 31 mai a.c., legea fiind transmisă spre promulgare președintelui României pe 9 iunie 2008.

 Transmitem textul scrisorii:

 "Stimate Domnule Președinte al Senatului,
Stimate Domnule Președinte al Camerei Deputaților,
În temeiul dispozițiilor articolului 66, alineatul 2, din Constituția României, doresc să vă solicit întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României, în prima decadă a lunii iulie 2008.
Motivele acestei solicitări sunt următoarele:

Avizarea solicitărilor de începere a urmăririi penale formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție față de unele persoane, foști miniștri și actuali parlamentari. Acest aviz este necesar pentru a nu tergiversa actul de justiție. În felul acesta Parlamentul ar putea da un semnal pozitiv în ceea ce privește voința politică din România de înfăptuire a justiției;
Dezbaterea și adoptarea legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi având în vedere că începând cu data de 1 iunie 2008 nu mai există o bază legală de funcționare a conducerii acestei instituții, iar legea pe care mi-ați trimis-o la promulgare în data de 9 iunie a.c. are numeroase carențe pentru care am formulat cerere de reexaminare astăzi, 26 iunie."


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Iun 2008 - 04:39
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=30079&titlu=Traian_Basescu_solicita_intrunirea_in_sesiune_extraordinara_a_celor_doua_Camere_ale_Parlamentului