Scrisoare deschisă a președintelui Valentin Nicolau către comisia parlamentară [1]

Va supunem atentiei textul scrisorii deschise transmise de Valentin Nicolau, presedinte-director general al TVR, lui Raluca Turcan, presedinte al comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea SRTv si SRR.

SCRISOARE DESCHISĂ

Joi, 31 martie, Televiziunea Română a adresat Comisiei de anchetă o solicitare pentru punerea la dispozitie a stenogramelor ședințelor. Această cerere este întemeiată pe faptul că, în conformitate cu principiile de drept și dispozițiile constituționale, este obligatoriu ca instituția cercetată, în speță SRTv, să aibă cunoștință de acuzațiile care i se aduc pentru a-și putea formula apărarea.

Până marți, 5 aprilie, nu ne-au fost comunicate aceste stenograme; de altfel, până la această dată nu am primit nici un fel de răspuns la cererea noastră. Mai mult, la aproape o lună de la înființarea Comisiei și la o săptămână de la începerea audierilor, Televiziunii Române nu i-au fost transmise nici regulamentul de funcționare a Comisiei de anchetă, nici metodologia, nici criteriile conform cărora va fi evaluată activitatea SRTv.

Această viziune asupra conceptului de comisie parlamentară de anchetă este una foarte specială, iar maniera adoptată pare a nu avea nimic în comun cu transparența, buna-credință, prezumția de nevinovăție sau alte asemenea principii care măcar în Parlamentul României ar trebui respectate.

Pentru a nu se consolida și mai mult impresia lăsată de modul de lucru al unora
dintre membrii Comisiei, care ne amintește de stilul anilor de dinainte de Revoluție, solicităm încă o dată să ne fie puse la dispoziție stenogramele audierilor și toate celelalte documente care stau la baza funcționării Comisiei de anchetă.

Cu aleasă considerație,

VALENTIN NICOLAU
PREȘEDINTE-DIRECTOR GENERAL
Publicat de : ---
Data publicării: 05 Apr 2005 - 13:35
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2999&titlu=Scrisoare_deschisa_a_presedintelui_Valentin_Nicolau_catre_comisia_parlamentara