Un deputat PNL īsi ?demasca? colegii din toaleta Casei Poporului [1]

19

.06.2008

Sta postat īn fata cabinei unei toalete din Parlament. Usa de la cabina e deschisa. In plan secund se poate vedea clasicul „tron“, care are colacul ridicat. In prim-plan, avem un deputat roman, care povesteste senin, īn fata camerei TV, cate mii de euro castiga un parlamentar roman, fara sa faca nimic. Pe domnul deputat īl cheama Buzatu. Horatiu Buzatu. Liberal. In timpul vacantei parlamentare si-a descoperit o noua vocatie, aceea de realizator TV, si are pana acum la activ un miniserial, compus din 5 episoade, postate pe site-ul happyfish.ro. Filmuletele ne prezinta asa-numitele „Culise ale Parlamentului”, īn care, normal, are rolul de gazda a emisiunii.

Curiosii pot afla astfel, direct din gura domnului deputat, ca „Ion Iliescu arde gaz la serviciu de 6 ori mai mult decat un alegator”, dar si ca īntreaga cladire a Parlamentului consuma pe zi curent electric cat jumatate din orasul Filiasi. Daca vreti sa stiti cat curent consuma Adrian Nastase, īntrebati-l pe Buzatu: „Adrian Nastase consuma cat 40 de olteni. Cat 40 de olteni consuma”. Sau ce bani ar primi senatorul Dorel Onaca (fost marinar) daca ar verifica situatia scafandrilor din Iasi.

Desi īn vacanta, deputatul Buzatu profita de ocazie pentru a-si ataca sau ironiza adversarii politici. Spre exemplu, din toaleta grupului parlamentar al PNL ne explica – pe un ton „cool” si aparent revoltat – cat de mult ne costa, pe noi, romanii, un deputat. Omul ironizeaza īnsa exact sistemul din care face parte si īsi doreste cu ardoare sa mai faca parte. Spune ca o face īnsa pentru a prezenta Parlamentul īntr-o alta lumina, pe principiul conform caruia „deputatii nu merg la serviciu doar pentru afaceri”.


Publicat de : ---
Data publicćrii: 19 Iun 2008 - 05:27
 

Link ŗtire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29941&titlu=Un_deputat_PNL_isi_?demasca?_colegii_din_toaleta_Casei_Poporului