Codul electoral a fost trimis de Executiv la Parlament [1]

Guvernul vrea o consultare larga pe marginea modificarilor la legile electorale, care sa conduca la elaborarea unui Cod electoral, a anuntat, ieri, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu.

El a spus ca va discuta aceasta chestiune cu Birourile Permanente ale celor doua Camere legislative si va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care sa elaboreze Codul. Conform lui Olteanu, la Parlament sunt depuse trei proiecte de lege privind introducerea votului uninominal, apartinand PSD, PUR si PNL, ele urmand sa fie discutate impreuna, dupa consultarea organizatiilor nonguvernamentale si a tuturor partidelor, inclusiv a celor neparlamentare. Bogdan Olteanu a mai spus ca acest cod, care ar trebui sa fie adoptat in sesiunea parlamentara viitoare, trebuie sa reglementeze nu doar sistemele de alegere a senatorilor si deputatilor, ci si posibilitatile de eliminare a fraudelor in alegeri.
Publicat de : ---
Data publicării: 05 Apr 2005 - 09:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2992&titlu=Codul_electoral_a_fost_trimis_de_Executiv_la_Parlament