Videanu, primar ales din turul intai [1]

Alianta PNL-PD a invins din nou PSD in Capitala. Chiar daca doar in baza a 231.147 de voturi, democratul Adriean Videanu este noul edil-sef al Bucurestilor. Suficiente, potrivit regulilor democratiei.

Din primul tur Videanu a reusit sa obtina 53,01% din optiunile bucurestenilor, in timp ce principalul sau contracandidat, pesedistul Marian Vanghelie, doar 29,55 procente. Diferenta de aproape 17,5% a fost impartita de ceilalti 15 aspiranti la fotoliul lasat gol de Basescu la Primaria Generala. Desi poate nu mai crede nici el in demersurile sale justitiare ce merg pana la ridicol, Cristian Popescu (Piedone) a reusit sa ajunga pe locul trei, 8,71% din sufragii. Locuitorii Capitalei, atatia cati au venit la urne, nu s-au lasat impresionati de mareata realizare numita pana in '90 Casa Poporului si i-au acordat Ancai Petrescu, candidat din partea PPRM, 3,48% din optiuni. Oricum, mai mult decat independentul Ralu Filip, care a convins de bunele sale intentii doar putin peste 5.000 de bucuresteni. Au existat si candidati care au castigat voturi cat numarul locatarilor a doua-trei scari de bloc. Corcau Stefan, de la Partidul Crestin, se poate lauda in cartier cu 400 de voturi, iar Nicolae Serbu, de la Actiunea Populara, cu 800.
Rezultatele, cunoscute cu oarece marja de eroare inca de noaptea, au cauzat efecte adverse. Castigarea Capitalei i-a intarit lui Videanu pozitia in PD si i-a deschis drumul catre sefia PD, in timp ce la PSD esecul samponului electoral al lui Vanghelie ar putea cauza victime colaterale. In timp ce echipele PD si PNL savurau victoria, presedintele PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, incerca sa explice ca situatia nu ar fi asa dramatica. Dar si-a aratat disponibilitatea de a pune "pe masa" mandatul sau, convins totusi ca Vanghelie "este o personalitate consacrata". Noroc ca s-a gasit Iliescu sa-i ia repede apararea: "Sa venim sa taiem capete pentru ca n-a castigat Vanghelie mi se pare copilaros!".
Publicat de : ---
Data publicării: 05 Apr 2005 - 09:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2982&titlu=Videanu__primar_ales_din_turul_intai