Alegeri locale [1]

---

Baita de sub Codru, Maramures
La urne s-au prezentat 63,3% din locuitorii cu drept de vot ai comunei. Duminica viitoare, in turul doi, se vor confrunta reprezentantul PUR, Vasile Vanca (243 de voturi), si independentul Ghorghe Ghita (199 de voturi), proaspat demisionat din PPRM.

Sandra, Timis

Noul primar al localitatii Sandra din judetul Timis este candidatul Aliantei D.A., Nicu Paul. El a primit girul a 55% din cei care au venit duminica sa voteze. Contracandidatul lui Paul, Ioan Novac (PSD), a obtinut 20%. Prezenta la urne a fost de 49%.

Gradina, Constanta

Candidatul Aliantei D.A., Ion Melcea, si cel al PSD, Ion Stoica, se vor infrunta in turul doi la primarie. Duminica, Melcea a obtinut 40% (295 de voturi), iar Stoica 23,3% (171). Din noul Consiliu Local fac parte patru consilieri ai Aliantei, trei ai PSD si cite unul de la PUR si PPCD.

Florica, Buzau

Ion Zaharia, sustinut de Alianta D.A., si Ion Baicus, din partea PSD, se vor infrunta duminica viitoare, in turul al doilea, pentru postul de primar al comunei. Duminica, Zaharia a fost votat de 442 de cetateni ai comunei, iar Baicus de 328. In Consiliul Local, Alianta are sase mandate, PSD patru, si PUR unul.

Craidorolt, Satu Mare

In al doilea tur de scrutin se vor confrunta Daniel Bolintineanu (Alianta D.A.) si Daniel Balogh (PUR), cei doi fiind departajati la primul tur de 12 voturi. La urne s-au prezentat 951 de cetateni, adica 54a din cei cu drept de vot.

Alegeri cu peripetii

Protest. Aproximativ o suta de locuitori ai comunei Mogosoaia, simpatizanti ai candidatului PUR, au iesit in strada nemultumiti de rezultatul alegerilor. Satenii au acuzat PNL, partid al carui candidat
a cistigat alegerile, ca i-a mituit pe alegatori cu bani si alimente si ca le-ar fi pus la dispozitie microbuze ca sa se poata deplasa la urne. Pentru calmarea spiritelor, la fata locului au fost trimise mai multe echipaje de jandarmi.
Publicat de : EVZ
Data publicării: 05 Apr 2005 - 08:42
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2966&titlu=Alegeri_locale