Cluj: Restricții rutiere pentru camioanele Bechtel [1]

Consiliul Județean Cluj a adecis să instituie restricții temporare de tonaj pe două drumuri județene care leagă municipiul Cluj-Napoca de Ciurila. Această măsură a fost luată din cauza camioanelor de tonaj mare care lucrează la Autostrada Transilvania ale căror trepidații distrug casele localnicilor, transmite corespondentul AMOS News.

Măsura a fost luată pe o perioadă de trei luni. Astfel, începând de duminică 1 iunie 2008, va intra în vigoare o hotărâre de consiliu județean, adoptată în ultima ședință, privind restricționarea accesului autovehiculelor cu o masă mai mare de 20,0 tone. Durmurile cu rescricții sunt DJ 107 R: Cluj Napoca – Ciurila și DJ 107L km. 8+300 - 21+350.

Această decizie vine ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor din zonă, sesizări care făceau referire la distrugerile provocate locuințelor de traficul greu, precum și faptul că structura de rezistență a drumului este serios afectată.
În același timp, Consiliul Județean Cluj a decis instituirea unei restricții de viteză la 30 km/h în localitățile Sălicea și Ciurila, motivele fiind aceleași ca și în cazul impunerii restricției de tonaj.

Restricțiile de viteză și de tonaj vor fi în vigoare până în 31 august 2008.

Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 31 Mai 2008 - 04:51
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=29656&titlu=Cluj__Restrictii_rutiere_pentru_camioanele_Bechtel