Primarul Gheorghe Stefan intra in concediu fara plata [1]

Presedintele demis al CJ se întoarce la serviciu
Primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, va intra în concediu fara plata, timp de o luna, începând cu 1 aprilie, si apoi în concediu de odihna, pentru a se ocupa de campania electorala pentru alegerile locale

.
 
Stefan a declarat ca nu doreste sa încaseze salariul de primar, deoarece nu se va ocupa de problemele administrative ale orasului, fiind ocupat cu campania electorala.
 
"Nu ar fi corect sa iau salariul de primar iar eu sa nu trec pe la primarie, asa ca intru în concediu fara plata", a declarat primarul Gheorghe Stefan, care este si coordonatorul special al PD-L Neamt.
 
În luna mai, Stefan va intra în concediu de odihna. El intentioneaza ca pâna la alegeri sa mearga de doua ori în fiecare dintre cele 83 de localitati ale judetului.
 
PD-L Neamt si-a propus sa câstige jumatate dintre primarii, inclusiv cea a municipiului Piatra Neamt, unde candideaza Gheorghe Stefan, dar si functia de presedinte al Consiliului Judetean, unde candideaza deputatul Vasile Pruteanu.
 
Presedintele demis al CJ se întoarce la serviciu
 
Presedintele demis al Consiliului Judetean (CJ) Neamt, Vlad Marcoci, se întoarce (luni, 31 martie 2008) la serviciu, considerând ca demiterea sa aprobata de consilierii judeteni nu este valida fara semnatura secretarului general al institutiei.
 
Marcoci a declarat (vineri, 28 martie 2008) ca hotarârea trebuia semnata si de el, în calitate de presedinte al CJ Neamt, si contrasemnata de compartimentul juridic, ceea ce nu s-a întâmplat.
 
"Acea hotarâre de demitere a mea nu a fost semnata nici de mine, si nici de compartimentul juridic, deci nu este valida, asa ca luni voi veni la programul normal. În plus, consider hotarârea ca fiind ilegala", a declarat Vlad Marcoci.
 
Fost lider al PNL Neamt, Marcoci sustine ca îl va actiona în judecata pe Bogdan Olteanu, pentru ca a încalcat legea în calitate de presedinte al Curtii de onoare si arbitraj a partidului.
 
"Domnul Bogdan Olteanu a luat decizii în numele tuturor membrilor Curtii de onoare si arbitraj. Am depus contestatia la ora 12:00, iar trei ore mai târziu primeam raspunsul. Dar statutul prevede ca, dupa depunerea contestatiei, trebuie sa treaca cel putin cinci zile pâna la întrunirea curtii. Iar persoana în cauza trebuie chemata si ea sa se apere în fata membrilor Curtii de onoare si arbitraj", a afirmat Marcoci.
 
Vlad Marcoci a fost exclus din PNL Neamt, de Delegatia permanenta judeteana, deoarece a declarat public ca sustine PD-L. Marcoci a contestat decizia la Curtea de onoare si arbitraj sustinând ca nu Delegatia permanenta judeteana poate lua astfel de decizii, ci forul competent superior, respectiv Delegatia permanenta nationala, deoarece este pus în discutie cazul unui presedinte de filiala.

Publicat de : ---
Data publicării: 31 Mar 2008 - 05:22
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28951&titlu=Primarul_Gheorghe_Stefan_intra_in_concediu_fara_plata