Hunedoara: Gheorghe Barbu găsește vinovați la Senat și la Guvern [1]

Gheorghe Barbu, fostrul ministru al Muncii, prezent la Petroșani, a declarat că proiectul privind majorarea pensiilor pentru persoanele care au lucrat în grupele I și II de muncă, a fost respins atât de Guvern, cât și de către Senat, transmite corespondentul AMOS News.

"Anul trecut când am propus acest proiect la Petroșani, nu aveam de unde să știm că vom fi scoși de la guvernare. Nu am renunțat la inițiativa noastră și, în luna octombrie a anului trecut, cu acceptul partidului am depus acest proiect în Parlament spre aprobare. Guvernul României a dat un aviz negativ la fel ca și Senatul care are o majoritate PSD - PNL, pe motiv că nu sunt fonduri", a declarat Gheorghe Barbu. El a precizat că ultimul cuvânt îl are Camera Deputaților, ea constituind forul decizional."Cei care au lucrat în grupa de muncă I și a II-a nu sunt vinovați că la vremea respectivă plăteau contribuții diferențiate și acum acest drept nu li se mai recunoaște. Noi am propus majorarea cu 50 și 25 la sută a punctului pentru cei care au lucrat, în diferite perioade, în minerit, siderurgie, extracția petrolului. Este vorba de un efort bugetar de 7-800 milioane de euro anual, sau cel puțin în primul an" a mai spus Barbu. Fostul ministru al muncii se îndoiește că proiectul va mai avea vreo susținere din partea PSD sau PNL, mai ales că se apropie campania electorală. Totuși, reprezentanții PD-L nu vor renunța la acest proiect, el rămânând în perspectiva viitoarei guvernări.
Publicat de : Anamaria NEDELCOFF
Data publicării: 28 Mar 2008 - 05:20
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28933&titlu=Hunedoara__Gheorghe_Barbu_gaseste_vinovati_la_Senat_si_la_Guvern