Senatorul Marius Marinescu dorește eliminarea magazinelor duty-free terestre [1]

Partidul Conservator a depus, la Senat, o initiațivă legislativă pentru eliminarea magazinelor duty-free tereste, informează un comunicat de presă, remis AMOS News.Proiectul desființează magazinele duty-free din punctele de trecere a frontierei de stat, terestre și navale. Potrivit documentului de presă, această inițiativă are ca principal obiect diminuarea corupției și a evaziunii fiscale.

Vicepreședintele conservator a explicat că într-un raport publicat la 4 februarie 2008, Bruxelles-ul a precizat că magazinele duty-free de la frontierele terestre "constituie centre ale corupției locale și ale crimei organizate".

"Spre exemplu, în urma controalelor desfășurate în magazinele duty-free, s-au descoperit o serie de ilegalități săvârșite de grupul Euroavipo. Din contrabanda cu țigări și alcool de import, prin magazinele duty-free pe care le deține, firma a realizat un profit de 100 milioane de euro. Din informațiile mele, un patron de asemenea magazine, câstigă ilegal, zilnic, între 30.000 și 80.000 de euro", a declarat parlamentarul conservator.
 
Marinescu consideră că prin eliminarea magazinelor duty-free terestre, sute de milioane de euro vor ajunge la bugetul de stat, și guvernanții nu se vor mai plânge de lipsa finanțării pentru proiectele sociale ale Partidului Conservator.

Acesta a mai reamintit că a fost adoptată de Camera Deputaților propunerea legislativă a conservatorilor, prin care transfuzia sanguină se va realiza și în centre mobile de recoltare a sângelui, la nivelul fiecărui județ și al Capitalei.

Referitor la viitoarea lege pentru recoltarea de sânge prin centre mobile, senatorul PC a precizat că acestea vor fi, de fapt, niște ambulanțe echipate special.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Feb 2008 - 05:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28522&titlu=Senatorul_Marius_Marinescu_doreste_eliminarea_magazinelor_duty_free_terestre