Senatorii juristi interzic vanzarea imobilelor RA-APPS prin negociere directa [1]

27

.02.2008

Comisia juridica a Senatului a decis ieri, în unanimitate si fara dezbatere, ca vanzarea imobilelor RA-APPS se va face exclusiv prin licitatie, eliminand varianta negocierii directe. Decizia vine dupa ce deputatii votasera ca locuintele RA-APPS sa se vanda prin ambele procedee, ceea ce a facut ca presedintele Traian Basescu sa refuze promulgarea legii.

In cererea de reexaminare, presedintele arata ca licitatia trebuie sa ramana singura forma de înstrainare a bunurilor imobile respective, fiind o “puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile”.

S-a ajuns, astfel, la arbitrajul Curtii Constitutionale, care, într-un comunicat dat pe 30 ianuarie, aratase ca legea, asa cum iesise ea din Parlament, „contravine, sub aspectul formarii si încasarii unui pret pentru imobilele vandute, si dispozitiilor art.135 alin. (2) din Legea fundamentala, referitoare la obligatia statului de a asigura protectia concurentei loiale, de valorificare a tuturor factorilor de productie si de protejare a intereselor nationale în activitatea economica si financiara“.

Pe lista chiriasilor de lux, care asteptau negocierea directa pentru a intra legal în posesia caselor în care stau, se afla numerosi fosti demnitari, precum liderul PSD, Mircea Geoana, fosti ministri, ca Georgiu Gingaras, Alexandru Farcas sau Silvia Ciornei, fostul procuror general Tanase Joita, dar si fosti demnitari comunisti, precum Paul Niculescu Mizil. (F.N.)


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Feb 2008 - 04:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28485&titlu=Senatorii_juristi_interzic_vanzarea_imobilelor_RA_APPS_prin_negociere_directa