Miercuri, 27 Februarie 2008 - 04:55 AM Aleg.RO: Intalnire de taina Basescu-Videanu

Publicat de: ---

adevarul Seful statului s-a intalnit luni cu mai multi lideri PD-L, printre care si primarul general . Presedintele Traian Basescu a avut luni o discutie exploratorie cu liderii PD-L privind stadiul pregatirii pentru alegerile locale. La intrevedere a participat si primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Sondajele democrat-liberalilor sunt aproape gata. Ultima cercetare sociologica arata ca partidul are o intentie de vot de 26 la suta in randul bucurestenilor. Sefii PD-L au pastrat maxima discretie asupra celor discutate cu presedintele. Pana ieri dupa-amiaza, nu se aflase daca presedintele si-a declinat preferinta in privinta unui candidat pentru primaria generala sau daca, asa cum era de asteptat, l-ar fi convins pe Adriean Videanu sa mai candideze o data la primarie.
Intalnirea a fost urmata insa ieri de agitatie in partid, scurte intalniri intre liderii si candidatii democrat-liberali care figureaza in sondajele partidului pentru Bucuresti. Secretarul general, Vasile Blaga, si viceprimarul Razvan Murgeanu, primarul Adriean Videanu si senatorul Radu Berceanu s-au vazut si au discutat ultimele evolutii din PD-L pentru primarie. Ei au comentat datele preliminare ale unui sondaj efectuat de CSOP pe baza unui esantion selectat din sectorul 1.
Razvan Murgeanu conduce sectorul 1
Cifrele arata ca, in ce priveste primaria Bucurestiului, la intentie de vot, PD-L detine procentul principal, 26%, urmat de PSD si PNL, la egalitate, cu cate 13%, PNG, cu 4%, PC, cu 3%, si PRM, cu 2%. La sectorul 1, intentia de vot este de 40% pentru PDL, de 20% pentru PSD si de 22% pentru PNL. Cetatenii sectorului 1 ar opta in proportie de 29% pentru candidatul preferat, indiferent de partidul din care provine. La categoriile privind potentialul de alegere a candidatilor partidelor functie de atribute de imagine si leadership, la sectorul 1, 11,05% din cei intrebati il considera un bun primar pe Razvan Murgeanu, PDL, 10,8% pe Vasile Gherasim, PD-L, 10,5% pe Andrei Chiliman, PNL, 9,4% pe Dan Tudorache, PSD, si 8,8% pe Dumitru Dragomir, PRM.
Liderii PD-L Bucuresti asteptau aseara rezultatele finale ale sondajelor privind situatia generala a Capitalei, pe baza carora partidul va desemna candidatul pentru primaria generala.


(448 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Intalnire de taina Basescu-Videanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.76523208618164 seconds.