Rromii spun că vor decide primarul municipiului Roman [1]

Liderii locali ai țiganilor au început pertractările cu principalii candidați, declarând fățiș că minoritarii vor decide viitorul primar, transmite corespondentul AMOS News.


„Anul acesta, Partida Rromilor efectiv decide primarul la Roman“, a declarat Liviu Daraban, președintele Partidei Rromilor Pro Europa, Filiala Neamț, convins fiind că voturile minorității pe care o reprezintă vor fi decisive la următoarele alegeri locale.

În municipiul Roman există aproximativ 60.000 de cetățeni cu drept de vot, iar potrivit unor surse din cadrul minoritarilor, aproape 20.000 dintre aceștia sunt țigani.

Actualul primar al municipiului, Dan Ioan Cărpușor, PSD, cel care s-a bucurat la ultimele două alegeri locale de sprijinul minoritarilor, pare a fi pierdut sprijinul acestora, ofertele lui fiind plusate mult de către cele ale contracandidaților.

Dan Ioan Cărpușor: „Eu cred că deja PNL a semnat o întelegere cu Partida Romilor Pro Europa. Pe de altă parte, după cum s-a mai vorbit, între PSD si PD-L nu este nici un fel de întelegere. Am avut doar discutii să avem o campanie curată.”

Deputatul PNL Dorinel Ursărescu, candidat la demnitatea de primar, a promis rromilor un proiect de 6 milioane de euro, respectiv construirea pentru ei a nu mai puțin de 200 de locuințe sociale gratuite.
Publicat de : Costin GRAUR
Data publicării: 27 Feb 2008 - 04:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28477&titlu=Rromii_spun_ca_vor_decide_primarul_municipiului_Roman