Mircea Geoană e supărat că nu s-a făcut înțeles de Traian Băsescu [1]

Mircea Geoană a declarat joi că regretă faptul că Traian Băsescu nu a citi cu atenție răspunsul la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind proiectul de lege pe votul uninominal, ba mai mult consideră gestul președintelui, prin trimiterea unei alte epistole, drept o lipsă de respect.

"Eu respect instituția prezidențială, așa cum aștept respect din partea instituției pentru Opoziție. Aici nu suntem într-un dialog pe teme triviale sau teme frivole. Dacă președintele României are ceva de comunicat unui lider important al unui partid important din România, trebuie să o facă pe un ton neutru și să-și spună  punctul de vedere pe care îl voi respecta întotdeauna", a declarat Geoană.

Liderul PSD a subliniat că șeful statului trebuia să aibă decența și să aștepte până săptămâna viitoare când partidul va prezenta în Parlament oferta pe care o are.

"Poziția PSD, pe care încă nu o cunoaște cu privire la soluția pe care o vom găsi numai în Parlament, este ca toți senatorii și deputații din România să fie aleși prin vot direct. Președinteșe se repede și se grăbește să răspundă, necitind măcar conținutul scrisorii noastre și nici măcar neavând răbdarea și decența să aștepte ca săptămâna viitoare să putem veni în Parlament cu conținutul ofertei noastre", a mai declarat Geoană.

Geoană a mai precizat că șeful statului trebuie să evite pe viitor să mai introducă în corespondența oficială" elemente constitutive ale democrației, elemente jignitoare și nedemne de un președinte".

"Ar trebui ca toți liderii politici să-i spunem ce avem de spus și după aia să-i amintim de Mihaileanu, de flotă, de doamna Udrea, că a avut o relație cu securitatea", a mai preciyat Geoană.

Prin urmare, liderul social-democrat cere președintelui susținere pe noul proiect ce va fi prezentat săptămâna viitoare.

"Cerem președintelui și celor pe care îi conduce să voteze proiectul pe care îl vom susține în Parlament, care va răspunde și observațiilor Curții Constituționale și va fi și pe placul romănilor și, de ce nu, și pe placul domnului Băsescu", a completat liderul PSD.


Publicat de : Alina BOGHICEANU
Data publicării: 01 Feb 2008 - 05:43
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=28139&titlu=Mircea_Geoana_e_suparat_ca_nu_s_a_facut_inteles_de_Traian_Basescu_