Vacaroiu se declara multumit de activitatea senatorilor [1]

Chiar daca s-au inmultit adoptarile tacite, iar sanctionarea chiulangiilor a ramas la stadiul de intentie, presedintele Nicolae Vacaroiu se declara multumit de activitatea "alesilor"

.Senatul nu are restante legislative, iar in sesiunea aceasta s-a depus "o munca serioasa", asa a sunat, in cateva cuvinte, bilantul facut de presedintele Nicolae Vacaroiu. Mai mult, el a recomandat "alesilor" sa mearga in circumscriptiile electorale si sa le descrie oamenilor activitatea Senatului, care a reprezentat, in opinia sa, "o munca serioasa, cu toate dificultatile legate de contextul politic". "Suntem la zi, cum se spune, si nu avem proiecte care sa intre pe aprobare tacita, ceea ce este un lucru extrem de important", a mai spus Vacaroiu. seful Senatului pare insa sa fi uitat ca numai in ultima luna in Camera Superioara au fost adoptate tacit mai multe proiecte, deoarece "alesii" nu s-au putut mobiliza sa vina la sedinte in numar suficient de mare pentru ca acestea sa fie dezbatute si votate. Asa s-a intamplat, de pilda, cu ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat Legea raspunderii ministeriale in sensul desfiintarii comisiei speciale de la Cotroceni, care analiza solicitarile DNA de avizare a declansarii urmaririi penale pentru actualii sau fostii ministri. Actul normativ a plecat la Camera Deputatilor fara a fi dezbatut, chiar daca de la depunerea sa la Senat a aparut si o decizie a Curtii Constitutionale prin care au fost semnalate neconcordante cu legea fundamentala. Tot tacit au trecut prin Senat o ordonanta referitoare la euroalegerile desfasurate pe 25 noiembrie, precum si o alta prin care se acordau derogari Ministerului Transporturilor de la legislatia privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii. Potrivit lui Vacaroiu, senatorii au dezbatut 205 proiecte de legi, dintre care 96 ordonante de guvern, 51 proiecte de lege venite din partea Executivului si 58 de initiative legislative ale parlamentarilor.
Publicat de : ---
Data publicării: 20 Dec 2007 - 05:15
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=27745&titlu=Vacaroiu_se_declara_multumit_de_activitatea_senatorilor