Boc si Stolojan au luat pe semnatura partidul lui Basescu [1]

Aparut in editia din 18 Decembrie 2007

Liderul PD-L (fost PD), Emil Boc, si liderul PLD, Theodor Stolojan, au semnat ieri protocolul prin care cele doua partide fuzioneaza

.

Dupa ce au semnat protocolul de fuziune prin absorbtie al PD (devenit PD-L) cu PLD, Emil Boc si Theodor Stolojan au semnat si cererea de inregistrare la tribunal a protocolului. „Cu aceasta, din punct de vedere procedural toate documentele legale in vederea inregistrarii Partidului Democrat Liberal sint inregistrate si de astazi vorbim doar de PD-L“, a anuntat liderul democrato-liberalilor, Emil Boc. Odata semnate actele de infiintare a noului partid, liderii PD si PLD s-au intrunit in prima sedinta a Biroului Permanent al PD-L.

Au luat si citeva decizii. La finalul sedintei, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a anuntat ca parlamentarii proaspatului partid nu vor vota bugetul pe 2008. Vor vota insa bugetul asigurarilor sociale. Motivul: „Nu vrem ca din cauza unui guvern iresponsabil sa se piarda plata pensiilor pe anul viitor“, a precizat Stolojan. In plus, Emil Boc a cerut din nou ca Guvernul sa renunte la taxa de prima inmatriculare si sa restituie banii incasati pina acum. Tot in numele partidului, Boc a mai cerut Guvernului sa modifice prin ordonanta de urgenta legea privind vinzarea vilelor RA-APPS, astfel incit acestea sa nu mai fie vindute prin negociere directa, ci prin licitatie. In privinta motiunii de cenzura anuntate in urma cu citeva luni de PLD, Boc spune ca va fi luata in discutie anul viitor.

Potrivit protocolului semnat ieri, grupurile parlamentare ale PD din Camera Deputatilor si Senat, transformate in PD-L, vor cuprinde si parlamentarii independenti ai PLD. In plus, sumele, bunurile si contractele detinute de PLD se transfera in patrimoniul PD-L, iar subventia primita potrivit legii de PLD va fi incasata in continuare de PD-L. Protocolul garanteaza si continuitatea vechimii in partid pentru membrii celor doua formatiuni. In plus, membrilor PLD li se recunoaste si vechimea din perioada in care au activat ca membri PNL. Actuala conducere a partidului va avea un statut de interimat pina la organizarea viitorului Congres ce urmeaza sa fie convocat abia dupa alegerile prezidentiale din 2009.


Publicat de : ---
Data publicării: 18 Dec 2007 - 05:55
 

Link ştire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=27722&titlu=Boc_si_Stolojan_au_luat_pe_semnatura_partidul_lui_Basescu