Primarul Galatiului limiteaza posibilitatile de informare ale presei [1]

27

.09.2007

Dumitru Nicolae, primarul PSD al Galatiului, a trecut la atac împotriva presei, în urma dezvaluirilor din ziarul Gandul privind existenta unor dosare penale de santaj si luare de mita cu protagonisti din institutia pe care o conduce.

Dupa ce a fost facut public faptul ca primarul Nicolae a semnat un proces-verbal de amenda, în valoare de un miliard de lei vechi – cu care functionari publici de la Urbanism santajau o firma de constructii, – edilul-sef al Galatiului a restrictionat accesul presei în primarie.

Printr-un comunicat remis mass-media locale, Dumitru Nicolae anunta ca saptamanala conferinta de presa pe care o sustinea devine lunara. Pentru ca pumnul în gura aplicat presei sa lase si urme, primarul anunta.

”Pentru buna desfasurare a conferintei de presa, tinand cont de numarul limitat de locuri din sala unde se desfasoara, va rugam sa nominalizati trei jurnalisti si sa ne comunicati în scris lista acestora, urmand a fi acreditat un jurnalist dintre acestia”.

In felul acesta, între Dumitru Nicolae si presa raman deschise doar canalele rezultate în urma contractelor grase de publicitate cu institutiile mass-media prietene, prin care edilul-sef poate sa-si continue nestingherit propaganda desantata.

La polul opus, doar un cotidian local a reactionat la tentativa de îngradire a libertatii de exprimare. Restul ziaristilor din Galati au tacut malc, dupa initiativa lui Nicolae, semn ca masura restrictiva nu îi afecteaza.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Sep 2007 - 05:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=26958&titlu=Primarul_Galatiului_limiteaza_posibilitatile_de_informare_ale_presei