Chiliman: "Videanu este primar general doar pentu Costică Costanda, renunțând demult să fie primarul bucureștenilor" [1]

Într-o conferință de presă desfășurată joi, Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman a anunțat că va continua, în numele celor 30.000 de bucureșteni care au susținut campania „Salvați Parcul Bordei-Pentru un București Verde”, inițiată de Primăria Sectorului 1 și Organizația Eco-Civica și în numele celor 250.000 de cetățeni ai Sectorului 1, să lupte, prin toate mijloacele permise de legislația în vigoare, pentru salvarea de la distrugere a acestei importante oaze a Capitalei.

Într-o scrisoare adresată Primarului General al Capitalei, Adriean Videanu, edilul Sectorului 1 solicită acestuia să retragă de pe ordinea de zi a ședinței CGMB din data de 30 august Proiectul de Hotărâre privind aprobarea PUZ Parc Bordei, până la soluționarea  definitivă a tuturor căilor extraordinare de atac inițiate de membri Consiliului General.
 
Deasemenea, în aceeași scrisoare, le solicită consilierilor generali să refuze solicitarea Primarului General de a se transforma în consilierii lui Costică Costanda: ”În numele celor 30.000 de bucureșteni care au susținut campania “Salvați Parcul Bordei - Pentru un București Verde” vă adresez rugămintea de a nu vă lăsa influențați de presiunile la care sunțeți supuși pentru a vă implica în distrugerea unui parc. În baza legii nr.215/2001, art. 62 alin.1, Primarul General și aparatul de specialitate al primarului trebuiau să vă asigure o apărare corectă și cu bună intenție. Absențele consilierilor juridici de la procesele cu domnul Costanda vă îndreptățește ca, pentru toate daunele solicitate de acesta, să vă întoarceți împotriva celor mai sus-menționați, vinovați de această situație, care afectează profund Bucureștiul și bucureștenii”.
 
Primarul Andrei Chiliman consideră, totodată, că Adriean Videanu este primar general doar pentru Costică Costanda, renunțând demult să mai fie primarul bucureștenilor: ”Faptul că instanța s-a pronunțat într-un domeniu care, - după litera și spiritul Constituției , - îi depășește competența, faptul că a lipsit o apărare riguroasă în instanță a Consiliului General (atribuție ce revenea exclusiv, conform Legii 215/2001 a administrației publice locale, primarului general și aparatului propriu al primarului general) și graba dumneavoastră de a include PUZ Parc Bordei pe ordinea de zi, astăzi 30.08.2007, în condițiile în care au fost promovate acțiuni pe căi extraordinare de atac, mă determină să afirm încă o dată că sunteți primar general doar pentru Costică Costanda. Ați renunțat demult să fiți Primarul General al Capitalei, al bucureștenilor care doresc spații verzi, aer curat și un mediu sănătos pentru a-și crește copiii. Noi ca primari ai Bucureștiului avem datoria să ne batem cu toate armele pe care legea ni le pune la dispoziție pentru a rezolva orice problemă”, se mai precizează în scrisoarea trimisă de edilul Sectorului 1 Primarului General al Capitalei.
 
“Voi continua să apăr interesul public și să fiu primarul celor 250.000 de cetățeni ai Sectorului 1. În acest timp Primarul General a decis să fie primarul lui Costică Costanda, descalificându-se din calitatea de primar al bucureștenilor. Dacă se va construi ceva în Parcul Bordei, consider că trebuie să se ridice un monument al indiferenței, care să-l înfățișeze pe Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu”, a mai declarat cu această ocazie Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.


Publicat de : ---
Data publicării: 31 Aug 2007 - 05:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=26670&titlu=Chiliman____Videanu_este_primar_general_doar_pentu_Costica_Costanda__renuntand_demult_sa_fie_primarul_bucurestenilor__