Parlamentarii, banii si cazarma [1]

Presiunile politice pentru administrarea terenurilor pe care sunt amplasate cazarmile armatei vor fi transate in Parlament

. Alesii vor trebui sa decida in noua sesiune parlamentara daca terenurile si cladirile in care sunt cazate unitatile militare vor trece in buzunarul Ministerului Apararii. Asta pentru ca ministrul liberal al apararii, Teodor Melescanu, va inainta Parlamentului in sesiunea de toamna un proiect de lege privind vanzarea cazarmilor care nu mai functioneaza. Potrivit proiectului propus de Melescanu, dupa valorificarea cazarmilor prin licitatie publica, banii rezultati ar urma sa intre in contul apararii.

Presiuni

Numai ca propunerea ministrului liberal nu va avea partia libera in Parlament. Asta pentru ca Ministerul Apararii a recunoscut existenta presiunilor politice pentru ca, in transferul terenurilor unor cazarmi dezafectate, acestea sa fie trecute cu titlu gratuit in administrarea autoritatilor locale. "Pentru a fi inlaturate presiunile politice si disputele locale pe marginea transferurilor de terenuri, Ministerul va inainta Parlamentului un proiect de lege prin care acestea vor putea fi valorificate prin licitatie publica. Sumele obtinute astfel ar urma sa intre, potrivit proiectului de lege mentionat, in bugetul Ministerului Apararii la capitolul destinat programelor majore de inzestrare", a anuntat Teodor Melescanu.

Ideea surade

Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei Deputatilor sustine proiectul. Vicepresedintele Comisiei, Tudor Marcu (PRM), a spus ca la intalnirea de miercuri intre conducerea Ministerului Apararii si membrii Comisiei de Aparare, deputatii si-au exprimat acordul privind proiectul ministrului.


Publicat de : Ionel Dancu
Data publicării: 31 Aug 2007 - 05:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=26662&titlu=Parlamentarii__banii_si_cazarma