CJ Arad va organiza o întâlnire a promotorilor locali din două județe [1]

Consiliul Județean Arad, prin Direcția Programe, Proiecte și Integrare Europeană, organizează, vineri, la sediul Primăriei din comuna Dorobanți întâlnirea promotorilor locali din județ, informează corespondentul AMOS News.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se dorește a fi o întâlnire pe teme de interes pentru promotorii locali din județul nostru, la care vor fi invitați să participe și omologi din județul Timiș. Scopul reuniunii este identificarea oportunităților de finanțare oferite prin Programul Operațional Regional (POR) cât și prin alte surse de finanțare precum și extinderea rețelei multiplicatorilor de informație europeană la nivelul județului Arad prin cooptarea promotorilor locali în rețea.

Temele prevăzute pentru dezbatere privesc oportunitățile de finanțare prin POR pentru 2007-2013, diseminarea informațiilor privind proiectul Centrului de Asistență Rurală – "Optimizarea dialogului dintre ONG-uri și autoritățile publice locale din zonele rurale aferente vestului României". Nu în ultimul rând se va discuta și despre modalitățile de colaborarea între consiliile locale (promotori locali) și Direcția Programe Proiecte și Integrare Europeană.

"Rolul promotorilor locali este foarte important pentru dezvoltarea comunităților locale. Fiecare comunitate își cunoaște cel mai bine necesitățile dar și potențialul, așa că demararea proiectelor de dezvoltare trebuie să vină de jos în sus. Consiliul Județean contribuie cu logistică, cu resurse umane, prin departamentele noastre. De asemenea, aspectul financiar nu trebuie neglijat, pentru că noi asigurăm cofinanțare pentru proiectele viabile", a declarat Iosif Matula, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, promotorii invitați să participe la eveniment pot veni cu propuneri concrete privind modalitățile de colaborare în abordarea unor tematici de interes, cum ar fi oportunități de finanțare sau pregătirea aplicațiilor de finanțare.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 29 Aug 2007 - 04:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=26637&titlu=CJ_Arad_va_organiza_o_intalnire_a_promotorilor_locali_din_doua_judete