Noua putere este "ostilă si arogantă" [1]

Senatorul PSD Ion Iliescu a criticat, ieri, noua putere, arătând că au trecut trei luni, iar noul presedinte "nu a catadicsit" să aibă o întrunire cu sefii partidelor parlamentare.

Iliescu a spus că noua putere dovedeste "mari devieri de la principiile fundamentale ale statului de drept, de la Constitutie si de la legi". "Într-o competitie politică, e firească această contrapunere a diverselor partide cu programele, cu grupele lor de interese, dar se impune conlucrarea fortelor politice. Au trecut trei luni de zile, iar noul presedinte nu a catadicsit să aibă o întrunire cu sefii partidelor parlamentare. Păi, eu, la fiecare început de mandat, cu asta începeam", a afirmat senatorul PSD. Potrivit acestuia, "puterea a manifestat si ostilitate, si arogantă, si o anumită tendintă de vendetă politică" în toată această perioadă. "Coabitarea politică este o regulă a democratiei. La noi, pentru prima oară în 15 ani, s-a creat o realitate nouă: presedintii celor două camere au fost alesi din partea celui mai puternic partid al opozitiei - PSD", a spus Iliescu. El a salutat motiunea depusă de partid cu tema "Deprofesionalizarea si politizarea administratiei publice, principii ale guvernării Tăriceanu".
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Mar 2005 - 11:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2636&titlu=Noua_putere_este___ostila_si_aroganta__