Ion Iliescu: Traian Basescu are mentalitate fanariota [1]

Fostul presedinte Ion Iliescu a lansat miercuri, printr-o scrisoare deschisa, un atac dur la adresa actualului sef al statului, Traian Basescu, sustinind ca imaginea despre România, pe care acesta o proiecteaza, prin unele aparitii in presa internationala, "este grav deformata de obsesiile si de interesele sale politice, care au o miza derizorie in raport cu interesul national"

. Iliescu a precizat ca a decis sa-i transmita lui Traian Basescu o scrisoare ca urmare a interviului pe care presedintele l-a acordat revistei "Politique Internationale". "Interviul acordat de dumneavoastra ma obliga sa iau o pozitie publica in legatura cu afirmatiile pe care le faceti atit in legatura cu evolutiile de pe scena politica autohtona, cit si cu mine personal. De la inceput tin sa precizez ca pozitia dumneavoastra este nedemna pentru un sef de stat responsabil", sustine fostul presedinte, care califica drept "ticaloase" afirmatiile lui Basescu la adresa lui. "Do-vediti, si prin acest interviu, ca aveti o mentalitate fanariota, de «pretendent la tronul României», care-si denigreaza adversarii la `Marea Poarta`, pentru a primi sau pentru a i se reconfirma «firmanul»", mai afirma Ion Iliescu.


alte articole din Politica.
Publicat de : ---
Data publicării: 26 Iul 2007 - 05:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25904&titlu=Ion_Iliescu__Traian_Basescu_are_mentalitate_fanariota