Sediul Primariei Capitalei va fi reabilitat [1]

  Sediul Primariei Bucuresti va intra in consolidare, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, municipalitatea si Prefectura Capitalei - beneficiarele lucrarii - urmand sa plateasca 53,4 milioane lei (16,7 milioane de euro) pentru punerea in siguranta a cladirii administrative

.

Potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), lucrarile de consolidare a sediului municipalitatii ar putea incepe in 2007, acestea urmand sa fie finalizate in anul 2010. Valoarea investitiei va fi suportata din bugetul municipal si din fonduri guvernamentale. Lucrarile nu vor afecta activitatea Primariei Capitalei sau a Prefecturii Bucuresti, solutia tehnica pentru punerea in siguranta a imobilului permitand acest lucru. "Consolidarea se va face prin metoda izolarii seismice a bazei cladirii, care afecteaza doar subsolul Primariei. Ulterior, se vor derula lucrari de modernizare si reabilitare a suprastructurii cladirii, de refacere a finisajelor si instalatiilor", a declarat Adriean Videanu, primarul Capitalei.

Cladirea Primariei este incadrata in clasa I de risc seismic, potrivit evidentelor Ministerului Lucrarilor Publice. De asemenea, inceperea lucrarilor de consolidare sunt "vitale", potrivit specialistilor, deoarce imobilul prezinta vulnerabilitati majore.

Sediul municipalitatii este monument istoric, clasa de importanta a constructiei fiind I (vitala), conform statisticilor.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Iul 2007 - 05:29
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25899&titlu=Sediul_Primariei_Capitalei_va_fi_reabilitat