Basescu ii pune o noua eticheta lui Geoana: neocomunist [1]

Aparut in editia din 25 Iulie 2007

Intr-un interviu acordat presei franceze, presedintele reia acuzele la adresa celor 322 care l-au suspendat

.

La doua luni de la reconfirmarea sa in functie prin referendumul de pe 19 mai, Traian Basescu continua razboiul cu cei care au sustinut demiterea sa. Intr-un interviu acordat revistei „Politique internationale“, seful statului reia criticile la adresa celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa. Despre acestia, Basescu sustine ca s-au temut de deconspirarea Securitatii si de procesele penale pe care o parte din liderii lor le au pe rol in justitie. „Liderii acestor partide s-au temut cu totii ca vor trebui sa dea socoteala. Justitia a batut la usa lui Ion Iliescu, la cea a liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, acuzat de spalare de bani, si la cea a lui Zsolt Nagy, membru UDMR si ministru al Telecomunicatiilor, suspectat, de asemenea, de evaziune fiscala. Iata ce i-a unit“, explica presedintele.

Basescu nu-i omite de pe lista sa neagra nici pe premierul Tariceanu si nici pe liderul PSD, Mircea Geoana. Pe seful Guvernului il acuza din nou ca a facut presiuni asupra Justitiei pentru a-l proteja pe unul dintre apropiatii sai, lasind sa se inteleaga ca este vorba de Dinu Patriciu. In ceea ce-l priveste pe seful PSD, Basescu este mult mai categoric. „Mircea Geoana apartine acestei gasti neocomuniste care nu ezita sa profereze minciuni pentru a-si servi interesele“, crede presedintele. Ca solutii pentru actuala criza politica, Basescu aminteste revizuirea Constitutiei si introducerea votului uninominal.

Mircea Geoana nu a lasat ieri netaxate afirmatiile lui Basescu. „Ce pot sa raspund la asa ceva. E inca o dovada de ipocrizie din partea presedintelui. Diferenta dintre mine si Traian Basescu este ca eu am intrat in politica in 2001, iar domnia sa a slujit in diverse functii, timp de 30 de ani, regimul pe care acum il condamna“, a declarat ieri, pentru Cotidianul, liderul PSD.


Publicat de : ---
Data publicãrii: 25 Iul 2007 - 05:52
 

Link ºtire   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25891&titlu=Basescu_ii_pune_o_noua_eticheta_lui_Geoana__neocomunist