Primarul Capitalei ironizeaza Guvernul pentru balbele din gestionarea efectelor caniculei [1]

25

.07.2007

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, s-a întors ieri din concediul pe care si-l petrecea cu familia în Elvetia si sudul Frantei si a criticat Guvernul pentru felul în care a gestionat efectele caniculei. El a anuntat ca Bucurestiul nu se confrunta cu situatii deosebite provocate de „temperaturile extreme de 35-36 grade Celsius”.

Videanu a ironizat modul în care reprezentantii Guvernului au gestionat avertismentul de canicula extrema din sudul tarii. „Am monitorizat toate activitatile impuse prin instituirea Codului Rosu.

Ca o concluzie: în Bucuresti nu sunt evenimente deosebite, chiar daca temperatura arata astazi, la pranz, 35-36 grade”, a spus Videanu, subliniind faptul ca la o astfel de temperatura nu ar fi trebuit instituit codul rosu.

„Nu avem proceduri! De aceea, va trebui sa improvizam permanent niste masuri pe care unii dintre noi le consideram utile. Codul Rosu ar impune, numai prin denumire, o mobilizare si o serie întreaga de masuri, toata lumea ar intra în dispozitiv si ar sti ce are de facut. In schimb, nu pot sa nu constat ca stam, iesim pe televizor, numaram gradele – a mai crescut cu un grad –, dar nimeni nu se ocupa de o procedura. (...) Solicit pe aceasta cale Guvernului elaborarea unor proceduri clare în situatii de canicula, pe care le putem aplica si urmari. Acum, suntem în situatia în care luam masuri asa cum credem noi de cuviinta – nu stiu daca sunt cele mai adecvate –, dar trebuie sa le luam” , a conchis Videanu.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Iul 2007 - 05:51
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25887&titlu=Primarul_Capitalei_ironizeaza_Guvernul_pentru_balbele_din_gestionarea_efectelor_caniculei