Blaga: Acuzațiile liberalilor legate de aeronavele prezidențiale, un joc politicianist de doi lei [1]

Secretarul general al Partidului Democrat (PD), Vasile Blaga, a criticat, luni, într-o conferință de presă, luările de poziție ale PNL pe tema aeronavelor prezidențiale, apreciind că dicuțiile purtate în jurul necesității achiziționării celor două aeronave de către ROMAVIA reprezintă "un joc politicianist de doi lei" din partea liberalilor.


"Eu am rămas neplăcut surpirns de acest joc mediatic nelalocul lui", a spus Blaga, care a arătat că nu șeful statului, Traian Băsescu, este cel care poate să decidă dacă se cumpără aeronave de către ROMAVIA.

Acesta a explicat că  ROMAVIA este o societate comercială aflată în subordinea Ministerului Apărării, deci a lui Tăriceanu.

"Vicepreședintele CSAT este premierul. Discutăm de o decizie din iunie, când 75% dintre membrii CSAT provin din PNL. Președintele României nu are avion, transportul lui cade în sarcina MApN, deci a Guvernului", a precizat Blaga.

Secretarul general al PD a ținut, de asemenea, să arate că trebuie găsită o soluție cu privire la cumpărarea avioanelor, de care beneficiază atât președintele României, cât și primul-ministru. El a mai precizat că actuala aeronavă cu care se deplasează șeful statului, din cauza faptului că nu respectă standardele internaționale în domeniu, aterizează doar cu dispense pe aeroporturile din toată lumea.


Publicat de : Ramona NĂSTASE
Data publicării: 24 Iul 2007 - 05:38
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25879&titlu=Blaga__Acuzatiile_liberalilor_legate_de_aeronavele_prezidentiale__un_joc_politicianist_de_doi_lei