Consilierii conservatori vor propune suspendarea primarului Videanu [1]

Consilierii generali ai Partidului Conservator vor propune Biroului Politic al partidului demararea procedurii de suspendare pentru Adriean Videanu dacă primarul general nu va prezenta Consiliului General raportul privind starea economică, socială și de mediu a orașului.

Consilierul conservator Octavian Petrovici menționează că Primarul General este obligat conform articolului 68, aliniat 3, litera a, din Legea 215/2001 să prezinte Consiliului acest raport în primul trimestru al fiecărui an.


"Din 2004 nici un astfel de raport nu a fost prezentat, iar cum anul acesta primul trimestru a fost deja depășit cu mult suntem nevoiți să-l atenționăm pe domnul Videanu cu privire la modul în care înțelege dânsul să-și exercite atribuțiile", a mai precizat Octavian Petrovici.


Conservatorii îi atrag atenția Primarului General că nu și-a îndeplinit promisiunile din campania electorală legate de mediu și își exprimă nemulțumirea pentru faptul că de fiecare dată când Bucureștiul are probleme dânsul este plecat în concediu. Octavian Petrovici a declarat că Videanu nu a plantat cei 100.000 de plantani pe care i-a promis anul trecut în octombrie. De menționat că Primarul General s-a angajat că va planta acești arbori până în această primăvară.


Mai mult, Petrovici a arătat că anul acesta au dispărut cu avize de la Primăria Capitalei aproape 100 hectare de spațiu verde și peste 10.500 de copaci. Acesta s-a arătat îngrijorat că în ultimii 15 ani au fost tăiați 1.000.000 de arbori.


În aceeași ordine de idei consilierul Victor Adâr a declarat că reprezentanții Partidului Conservator nu vor mai vota niciun proiect de lege legat de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement până când Consiliul General nu va aproba noul Regulament de Organizare și Funcționare al acestei Administrații.


"Prin noul regulament de Organizare și Funcționare toate hotărârile de închiriere, participațiune sau concesionare urmează să fie aprobate doar prin hotărâri ale Consiliului General", a declarat Victor Adâr.


Publicat de : ---
Data publicării: 23 Iul 2007 - 05:52
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25863&titlu=Consilierii_conservatori_vor_propune_suspendarea_primarului_Videanu