Olteanu tine la secret datele despre vizitele in Mexic si Chile [1]

Bogdan Olteanu refuza in continuare sa faca publice detaliile despre deplasarea sa in America Latina, trimitand prin Directia de Relatii Publice raspunsuri incomplete si evazive la intrebarile punctuale ale "Evenimentului zilei"

.

Datele despre vizita de doua saptamani pe care seful Camerei Deputatilor o va face in Mexic si Chile, insotit de o delegatie stufoasa, sunt tinute la secret. Dupa ce EVZ a cerut informatii despre aceasta deplasare, Olteanu a lansat un atac impotriva presedintelui Traian Basescu si le-a sugerat jurnalistilor EVZ sa investigheze modul in care acesta cheltuieste banii publici. Desi plecarea este peste doua zile, iar biletele de avion au fost deja rezervate, nici acum nu se stie valoarea acestora. „Biletele de avion au fost rezervate in urma acceptarii celei mai scazute oferte din partea unor companii de specialitate”, se spune in document. O alta informatie tinuta la secret de comunicatorii lui Olteanu este cea referitoare la persoanele care vor face parte din delegatie. „Lista membrilor delegatiei si a insotitorilor se afla in curs de definitivare”, este explicatia data de document, in conditiile in care rezervarea biletelor de avion se poate face doar nominal.Nici in ceea ce priveste orarul deplasarii nu ni s-a dat un raspuns complet, motivatia fiind ca nici acesta nu este definitivat. Din acest raspuns reiese ca Bogdan Olteanu si insotitorii sai incerti pleaca poimaine spre Mexic fara sa aiba un orar exact al intalnirilor. DeplasareVizita de raspuns dupa sapte aniVizitele presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, in Mexic si Chile, intre 23 si 28 iulie, respectiv 28 iulie-3 august, au un caracter oficial si se axeaza pe relansarea raporturilor cu statele latino-americane, sustine Directia de Relatii Publice a Camerei Deputatilor.Vizitele, facute la invitatia presedintelui Camerei Deputatilor din Mexic Jorge Zermeno Infante si a omologului sau din Chile Patricio Walker Prieto constituie un raspuns la vizitele efectuate in Romania a delegatiilor parlamentare similare din cele doua tari. Din informatiile noastre, vizitele oficialilor mexicani si chilieni au fost facute in Romania acum sapte ani.Delegatia „ar urma” sa cuprinda cate un reprezentant al partidelor politice din parlament si trei persoane din stafful lui Olteanu, conform raspunsului transmis ieri EVZ de Directia de Relatii Publice. Membrii delegatiei vor fi cazati in Mexic in orasele Ciudad de Mexico si Vera Cruz, iar in Chile in capitala Santiago. Directia de Relatii Publice a omis insa sa mentioneze la ce hoteluri vor fi cazati Olteanu si insotitorii sai. O parte din continutul intalnirilor prevazute in program ar putea cuprinde si informatii fara caracter public, a precizat Olteanu intr-un comunicat transmis presei miercuri.

Costurile vizitei in Americ Latina, achitate din bani publici, nu au fost dezvaluite inca de Bogdan Olteanu


Publicat de : ---
Data publicării: 20 Iul 2007 - 06:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25837&titlu=Olteanu_tine_la_secret_datele_despre_vizitele_in_Mexic_si_Chile