Mioara Mantale cere primarilor de sector situația persoanelor asistate social [1]

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a cerut, marți, primariilor de sector și primăriei generale  o situație actualizată cu persoanele asistate, precum și lista cu punctele de prim ajutor ce urmeaza a fi amplasate în zonele aglomerate ale Capitalei.

De asemenea, prefectul a dispus organizarea asistenței medicale și de prim ajutor, distribuirea apei potabile în spații închise, aerisite, ventilate și răcorite.

Pentru identificarea și ajutorarea segmentelor de populație afectate de caniculă, primăriile de sector vor asigura  asistență cu ajutorul unui post telefonic- linie verde.

Primăriile de sector au responsabilitatea  de a va livra la domiciliu apă potabilă și alimente de bază , la cerere contra cost, pentru  aceste persoane.

Telefoanele care sunt la dispoziția populației sunt următoarele:
INSTITUTIA PREFECTULUI- 3132476
PRIMARIA SECTORULUI 1- 0800.800.111
PRIMARIA SECTORULUI 2- 0800.800.772
PRIMARIA SECTORULUI 3- 9854
PRIMARIA SECTORULUI 4- 0800.800.440
PRIMARIA SECTORULUI 5- 3136768
PRIMARIA SECTORULUI 6- 00800.800.660

Prefectul Municipiului București a cerut birourilor sanitar veterinare și fitosanitare ale sectoarelor monitorizarea existenței și ridicării în regim de urgență a eventualelor cadavre de animale decedate.

De asemenea, se recomandă reducerea, în condițiile legii, a programului de lucru pentru personalul din aparatul autorităților  administrației publice locale și al serviciilor publice deconcentrate, precum și asigurarea  de către Autoritatea de Sănătate Publică, a stocului de medicamente necesare continuității tratamentelor persoanelor afectate datorită fenomenelor de dezhidratare si hipertermie.

Totodată, se interzice scăldatul în albia amenajată a râului Dâmbovița, a salbei de lacuri de pe râul Colentina, precum și a tuturor lacurilor de pe raza Municipiului București care nu sunt amenajate ca ștranduri autorizate, informează prefectura.


Publicat de : ---
Data publicării: 18 Iul 2007 - 05:37
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25812&titlu=Mioara_Mantale_cere_primarilor_de_sector_situatia_persoanelor_asistate_social