Consiliul Local Arad, printre cele mai riguroase instituții din țară [1]

Potrivit raportului de monitorizare cu privire la aplicarea și respectarea Legii 52/2003 privind transparența actului decizional la nivelul administrației publice, întocmit de Asociația Pro Democrația și Transparency Internațional, Consiliul Local al municipiului Arad este printre cele mai riguroase instituții din țară, informează corespondentul AMOS News.

Potrivit celor afirmate de Daniel Niță, coordonatorul local al proiectului, o echipă de studenți au întreprins, începând din luna septembrie 2006, verificări săptămânale la sediul Consiliului Local Arad, întocmindu-se fișe de monitorizare. Datele culese vizau analizarea întrunirii procedurilor legale referitor la transparența decizională în ceea ce privește toate proiectele de acte normative, anunțarea și organizarea ședințelor și a dezbaterilor publice, precum și cu privire la informațiile postate pe site-ul instituției și transmise la cerere persoanelor interesate.

„În urma procesului de monitorizare a rezultat faptul că în ceea ce privește transparența decizională, Consiliul Local Municipal Arad este printre cele mai riguroase instituții din țară, Legea 52/2003 implementându-se în litera și spiritul ei. Raportul de monitorizare se constituie într-o radiografie amănunțită a modului actual de implementare a legislației privind transparența decizională, oferindu-le cititorilor atât posibilitatea de a urmări, per ansamblu, modul în care s-a implementat legea în anii anteriori, cât și de a face o evaluare a propriei primării, prin comparație, cu celelalte instituții publice locale monitorizate“, a declarat Daniel Niță.

În cadrul proiectului „Lege și Transparență“ au fost monitorizate consilii locale și primării din 15 localitati ale țării. Este vorba de Alexandria, Arad, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Caracal, Constanța, Craiova, Galați, Onești, Oradea, Piatra Neamț, Ploiești și Tulcea.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 17 Iul 2007 - 05:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25802&titlu=Consiliul_Local_Arad__printre_cele_mai_riguroase_institutii_din_tara