Consiliul Județean Iași cheamă Guvernul în instanță [1]

În cursul zilei de astăzi, Consiliul Județean Iași a făcut acțiunea de întâmpinare a Guvernului în care solicită respectarea legii 95/2007 ce prevede finanțarea centrelor medico sociale, în caz contrar cheamă Executivul în instanță, transmite corespondentul AMOS News.

Deoarece Guvernul României nu a luat în considerare legea 95/2007 care prevede ca Ministerul Finanțelor să finanțeze integral centrele de asistență socială și această prevedere nu a fost operată în rectificarea de buget de zilele trecute, Consiliul Județean Iași a trimis o adresă Guvernului, în care avertizează cu instanța.

"Consiliul județean Iași a acordat bani din rezerva bugetară, însă în aceste condiții, deoarece Guvernul nici nu s-a uitat pe legea 95/2007 care prevede expres că Ministerul de Finanțe asigură finanțarea integrală a centrelor, nu avem altă soluție decât să dăm Guvernul în judecată. Aceasta este singura formulă a administrației publice de a rezolva litigiile cu Guvernul" a declarat secretarul Consiliului Județean Iași, Ion Serbina.

În județul Iași funcționeză 3 centre de asistență socială, la Bivolari, Răducănei și Victoria.


Publicat de : Loredana POPOVICI
Data publicării: 17 Iul 2007 - 05:36
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25798&titlu=Consiliul_Judetean_Iasi_cheama_Guvernul_in_instanta