Presedintele Basescu pretinde ca presa îl face toata ziua ?betiv, prost, idiot? [1]

14

.07.2007

Presedintele Traian Basescu a avut, ieri, o noua rabufnire de ura la adresa presei. Invitat la o emisiune a postului public de radio, Basescu a fost întrebat de „antinomia adversari si prieteni ai presedintelui”. A fost momentul în care seful statului s-a revoltat din cauza ca toti oamenii care îl sustin intra „în masina de atac” a mass-media. „Este incredibil ce se întampla! Parte din media a ajuns sa faca ceea ce facea Nastase pentru toata media – îi tinea pe toti sub papuc.

Uitati-va cum fac unii spume - efectiv spume! – la emisiuni televizate daca îndrazneste cineva sa sustina un punct de vedere pe care l-a exprimat presedintele”, a spus Basescu.

El a explicat, indirect, si de ce i-a facut nesimtiti pe ziaristii care îl filmau, luna trecuta, la Mamaia: „Sunt chestiuni de genul ?presedintele este persoana publica si facem ce vrem?. Ei nu faceti ce vreti si nu voi accepta treaba asta! Cand sunt cu familia, cu sotia, pot întelege ca vii si ai luat o imagine. Dar cand stai cu sase camere pe presedinte si pe sotia lui, asta arata altceva: este dorinta de a umili, de a-ti arata muschii, ca faci ce vrei. Eu voi refuza categoric un astfel de tratament cand sunt cu familia! Sotia mea nu e om politic, nu e obligata sa suporte ce suport eu zilnic!”

Basescu s-a declarat deranjat de reactia presei la criticile pe care el le adreseaza uneori ziaristilor: ”Sunt trei iesiri ale mele care se tot numara. Va rog sa numarati într-o zi de cate ori cititi scris de ziaristii revoltati daca adresez un epitet unuia dintre ei, de cate ori scriu ?betiv, prost, idiot, smecher?".

Intr-o zi primesc de zece ori mai mult decat am spus eu într-un mandat”. La finalul emisiunii, presedintele a revenit la tema relatiei sale cu presa, afirmand ca nu are probleme cu întreaga breasla a jurnalistilor: „Relatia mea e tensionata în raport cu cei care ma jignesc, iar daca eu îi pisc putin, li se pare ca s-a pravalit muntele. Voi reactiona ori de cate ori intra peste mine si peste sotia mea! E viata mea si nu le-o dau deloc! In rest, sunt liberi ca pasarea cerului”.


Publicat de : ---
Data publicării: 14 Iul 2007 - 06:57
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25780&titlu=Presedintele_Basescu_pretinde_ca_presa_il_face_toata_ziua_?betiv__prost__idiot?