Primăria Bucureștiului are nevoie de personal pregătit pentru elaborarea proiectelor de finanțări europene [1]

Primarul General Adriean Videanu a avut astăzi o întrevedere cu Danuta Hubner, comisar european pentru politica regională și cu ambasadorul Donato Chiarini, șeful Reprezentanței Comisiei Europene la București.

În întrevederea avută cu reprezentanții europeni Adriean Videanu a prezentat proiectele Municipalității de dezvoltare regională cuprinse în programul operațional regional 2007-2013, în special proiectele vizând dezvoltarea durabilă a orașului, accentuând reabilitarea și regenerarea urbană a Centrului Istoric.

Acest proiect a demarat prin programul MULTISECTOR, co-finanțat de BERD și cuprinde zona pilot din Centrul Istoric, dar se dorește a fi dezvoltat prin proiecte eligibile cu finanțare din fondurile structurale europene.

Comisarul Danuta Hubner a afirmat că Municipiul București trebuie susținut atât din punct de vedere politic, cât și guvernamental pentru a i se asigura o dezvoltare durabilă coerentă. La rândul său, Municipalitatea trebuie să-și asigure o infrastructură de personal pregătit pentru a face față exigențelor cerute de Uniunea Europeană în elaborarea proiectelor, astfel încât acestea să devină eligibile, a mai spus Hubner.

Comisarul european a subliniat importanța începerii discuțiilor pentru co-finanțare cu instituțiile financiare internaționale.


Publicat de : ---
Data publicării: 13 Iul 2007 - 05:47
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25762&titlu=Primaria_Bucurestiului_are_nevoie_de_personal_pregatit_pentru_elaborarea_proiectelor_de_finantari_europene