Comisia de cod electoral lucreaza si... nu prea [1]


Comisia pentru elaborarea codului electoral incearca sa finalizeze astazi dezbaterile privind proiectul propus de ProDemocratia si sustinut de PNL, PD si PSD

. Dezbaterile anuntate initial pentru ieri au fost anulate, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de sedinta. Daca votul va fi valid, cel mai probabil se va convoca o sesiune extraordinara la Senat pentru dezbaterea proiectului respectiv. Membrii comisiei au decis ca astazi, la ora 10.00, sa se convoace o noua sedinta, in care sa se voteze principiile ce vor sta la baza noului proiect de lege si, daca se va ajunge la concluzia ca aceste principii se regasesc in proiectul Pro Democratia, atunci comisia sa voteze asupra insusirii acestui proiect. „Partea rea este ca nu a fost cvorum, dar nu dintr-o miscare intentionata de blocare, ci pentru ca unele grupuri parlamentare au cerut timp de consultare. Vestea buna - se pare ca maine, daca vom reusi sa epuizam votul pe principiile care au mai ramas, comisia isi poate insusi proiectul Pro Democratia", a declarat dupa sedinta presedintele comisiei, deputatul liberal Mihai Voicu.
El a aratat ca, in cazul in care comisia isi va insusi proiectul ProDemocratia, acesta va ajunge in dezbaterea Senatului, in calitate de prima Camera sesizata. Potrivit lui Voicu, senatorii vor putea aduce amendamente proiectului, urmand ca, din nou, comisia sa se reuneasca pentru a admite sau pentru a respinge, dupa caz, amendamentele senatorilor. „Decizia de a se organiza o sesiune extraordinara la Senat pentru dezbaterea proiectului este o idee buna, dar tine de Biroul Permanent al Senatului", a mai spus Voicu. Propunerea de a se vota in cadrul comisiei insusirea proiectului ProDemocratia a fost exprimata de deputatul UDMR, Marton Arpad.
El a aratat ca, in conditiile in care PNL, PD si PSD detin majoritatea de 10 voturi, minim necesara pentru adoptarea principiilor, iar aceste principii se regasesc, practic, in proiectul ProDemocratia, atunci se pot incepe discutiile pe fond asupra acestui proiect. In consecinta, Comisia de cod electoral se va intruni astazi in cvorum, va proceda la votarea principiilor, in acord cu mandatul dat de fiecare grup parlamentar, si va vota daca isi va insusi proiectul ProDemocratia.

PD, destituiri in filiale

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a anuntat ieri ca, in urma rezultatelor slabe obtinute la referendumul pentru demiterea presedintelui, conducerea filialei PD Giurgiu a fost inlocuita cu un comitet interimar, aceeasi masura urmand a fi luata la Arges, Olt si Botosani. Vasile Blaga a spus ca au continuat "actiunile de revigorare" a unor filiale, in urma referendumului pentru demiterea presedintelui. Secretarul general al PD a precizat ca, din cauza rezultatelor slabe obtinute la referendum, a fost numit un comitet interimar de conducere a filialei Giurgiu, ce va functiona pe o perioada de 90 de zile si "isi va putea masura eficienta in pregatirea si in rezultatul de la europarlamentare". Liderul PD Giurgiu era deputatul Valentin Iliescu. Blaga a completat ca aceleasi masuri vor fi aplicate si in cazul filialelor PD Arges, Olt si Botosani.


Publicat de : ---
Data publicării: 10 Iul 2007 - 05:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25729&titlu=Comisia_de_cod_electoral_lucreaza_si____nu_prea