Primăria Capitalei are la dispoziție 30 de zile să pună în aplicare hotărârea definitivă și irevocabilă a Curții de Apel [1]

Adriean VideanuPrimarul General al Capitalei, Adriean Videanu, a făcut public astăzi contractul de vânzare-cumpărare încheiat în anul 1933 între Primăria Municipiului București și Banca Marmorosh-Blank pentru un teren în suprafață de 130.000 mp, denumit "parcelarea Bordei". Terenul a fost achiziționat cu scopul asanării lacului numit Bordei la acea dată. Anexat contractului de vânzare-cumpărare s-a făcut public și "planul terenului cedat comunei de către Banca Marmorosch Blank din parcelarea Bordei", care relevă faptul că terenul era deja parcelat pentru construcția de piețe, străzi, locuri de școală etc. în suprafață de peste 124.000 mp (conform punctului 5 din contractul de vânzare-cumpărare).

Primarul General al Capitalei a prezentat câteva documente, printre care și o hotărâre a Judecătoriei Sectorului 1 București într-un proces dintre două petente, pe de o parte, și Primăria Sectorului 1 și Prefectura Municipiului București, pe de altă parte, (Primăria Municipiului București nefiind, așadar, parte în proces), prin care se confirmă că terenul Bordei are regim juridic de apartenență la domeniul privat al statului, neexistând nicio dovadă că terenul a trecut vreodată din proprietatea privată în proprietatea publică și nicio hotărâre a Coniliului General al Municipiului București care statueze acest transfer.

În ceea ce privește termenul în care municipalitatea este obligată să aducă la îndeplinire hotărârea definitivă și irevocabilă a Curții de Apel, acesta este de 30 de zile de la pronunțare, conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ.

"Chiar dacă în plan strict personal consider hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă un atentat la autonomia locală (este o apreciere strict personală), instituțional am obligația să o pun în practică. Din punctul meu de vedere, administrația publică locală este singura îndreptățită, pe lege, să hotărască ce se întâmplă cu domeniul public și privat al municipiului București din punct de vedere urbanistic", a precizat Primarul General.


Publicat de : Cosmin ZAHARIA
Data publicării: 09 Iul 2007 - 05:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25709&titlu=Primaria_Capitalei_are_la_dispozitie_30_de_zile_sa_puna_in_aplicare_hotararea_definitiva_si_irevocabila_a_Curtii_de_Apel