Adriean Videanu reacționează la declarațiile lui Chiliman și ale lui Vanghelie [1]

Primarii sectoarelor 1 si 5, Andrei Chiliman si Marian Vanghelie, au facut astăzi o serie de declaratii publice demagogice și politicianiste pe care nu le pot ignora, se arată într-un comunicat dat publicității de Adriean Videanu, primarul general al capitalei.

"Eu nu reprezint interesele private ale dlui Constanda. Nu sunt “portavocea lui Constanda”, dar sunt obligat sa fiu portavocea respectarii legii. Le amintesc celor doi primari ca nerespectarea unei hotarari judecatoresti constituie infractiune. Ca primar general, am obligatia suprema de a respecta prevederile unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, iar respectarea legii in Romania europeana nu ar trebui sa mai fie tema unor dispute politice. Primarul Andrei Chiliman trebuie sa stie ca atitudinea sa reprezinta incitare la nerespectarea legii, antrenand in actiunea sa si alti cetateni, probabil mai putin informati.

Este surprinzatoare atitudinea comuna a celor doi primari de sector, Andrei Chiliman si Marian Vanghelie, care se erijeaza in salvatori ai unor zone doar pentru ca acestea se afla in atentia presei, dar niciunul dintre ei nu face nimic in privinta intretinerii si extinderii spatiilor verzi in baza responsabilitatilor legale pe care le au ca primari de sector.

Demersul celor doi primari este unul populist si ipocrit, menit sa speculeze preocuparea indreptatita a locuitorilor Capitalei de mentinere a spatiilor verzi din Bucuresti. Primarii Chiliman si Vanghelie ignora, din pacate, cu buna stiinta realitatea conform careia 92 procente din zonele verzi ale Capitalei se afla in administrarea si dezvoltarea primariilor de sector, incercand doar un profit de imagine pe o tema sensibila.

Amintesc aici faptul ca primarul Andrei Chiliman emite certificate de urbanism si autorizeaza constructii in perimetrul lacului Floreasca. Acelasi Andrei Chiliman, in deplin dispret fata de domeniul public al Municipiului Bucuresti situat in parcuri, vinde detinatorilor vremelnici foste toalete publice sau alte incinte, care se transforma peste noapte in localuri de alimentatie publica.

Comite aceste fapte fara nicio mustrare de constiinta, ceea ce ma determina sa afirm cu convingere ca da dovada de ipocrizie si face doar un ieftin joc politic, ceea ce defineste practic omul politic Andrei Chiliman prin sintagma “una zice, alta face”.

In ce-l priveste pe primarul Marian Vanghelie, nu pot spune decat ca, din pacate, nu isi depaseste conditia, lansandu-se intr-un mod agresiv si totodata incoerent in acuze total false la adresa mea, a familiei mele si a colegilor de partid.

Cosmarul politic al lui Marian Vanghelie se amesteca acum cu interese imaginare in mintea sa, rezultatul fiind unul absolut jalnic.

Fata de acuzele aduse de primarul sectorului 5, precizez urmatoarele: niciunul dintre cei nominalizati de Marian Vanghelie ca fiind proprietari in Satul Francez nu au nicio legatura cu aceasta zona; singurul proprietar al Satului Francez este Municipiul Bucuresti (conform OG 17/27.01.2005), intabulat cu carte funciara. Satul Francez este administrat de ALPAB, o parte din clubul de agrement fiind administrata de SC Mamaia SA, societate in care Ministerul Transporturilor are 97,2 la suta din actiuni".


Publicat de : ---
Data publicării: 06 Iul 2007 - 06:04
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25695&titlu=_Adriean_Videanu_reactioneaza_la_declaratiile_lui_Chiliman_si_ale_lui_Vanghelie