Videanu vrea să administreze spațiile verzi de pe arterele principale ale orașului [1]

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va iniția un proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului București care să prevadă trecerea în administrarea Primăriei Capitalei a tuturor spațiilor verzi de pe arterele principale ale orașului, dacă nu va primi sprijinul primarilor de sector în proiectul  de plantare a celor 200.000 de arbori.

"Eu sper ca toți primarii de sector șă-și asume responsabilitatea pe care o au conform legii și să vină în sprijinul inițiativelor primăriei Capitalei pentru mărirea gradului de verde pe cap de locuitor, cel puțin dându-ne posibilitatea să ducem la îndeplinire proiectul cu plantarea a 200.000 de platani și ștejari canadiani în București. Dacă nu voi primi sprijinul primarilor de sector, voi iniția un proiect de inițiativă de Consiliu, astfel încât cel puțin pe arterele principale spațiile verzi să revină în administrarea Primăriei Capitale, pentru că nu pot să asist independent la nepăsarea unor primari de sector", a spus Videanu.

Primarul General a precizat că, deși a trimis înștiințări tuturor celor șase primari de sector, până acum au răspuns acestei măsuri, doar primarii sectoarelor 3 și 6. Potrivit lui Videanu, primarul sectorului 3 a amenajat peste 300 de parcuri și minipărculețe cu o suprafață de 128,6 hectare spații verzi, cu peste 130.00 arbori și arbuști.

Acesta a mai anunțat că s-au început trei proiecte de amenajare peisagistică în cartierele Militari, Crângași și Drumul Taberei, însemnând 80 de hectare de spații verzi.
Publicat de : Ramona NĂSTASE
Data publicării: 05 Iul 2007 - 06:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25683&titlu=Videanu_vrea_sa_administreze_spatiile_verzi_de_pe_arterele_principale_ale_orasului