Senatorul PSD de Vrancea Tîlvăr vrea modificarea statutului personalului didactic [1]

Senatorul PSD de Vrancea, prof. Angel Tîlvăr este părere că învățământul românesc, aflat într-un proces de reformă fără sfârșit, „se chinuie să supraviețuiască”, prins între ambițiile personale ale miniștrilor care l-au gestionat și transformările sociale, economice care au loc în România, transmite corespondentul AMOS News.

 Tîlvăr mai crede că lipsa unei viziuni coerente a celor care s-au aflat în fruntea învățământului românesc în ultimii doi ani și jumătate au făcut ca aspecte importante pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional să rămână nereglementate sau să fie reglementate necorespunzător.

„În acest cadru, în procesul de armonizare a legislației cu realitățile sistemului am inițiat, împreună cu alți colegi parlamentari, proiectul de lege pentru modificarea și completarea art. 43, lit. a), b) și f), art. 44, art. 45, alin. 4 și art. 49 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, privind norma didacticăla educatoare, învățători și instructori, precum și a unor categorii de personal didactic din învățământul special. Devenită lege, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaților și Senat și aplicabilă începând cu anul școlar 2007 – 2008, această inițiativă legislativă are ca elemente principale: 1. stabilirea normei didactice de predare - învățare, de instruire practică și de evaluare curentă a preșcolarilor și elevilor, de 18 ore săptămânal, la învățători/institutori și la educatoare/institutoare; 2. Personalul didactic de predare care îndeplinește funcția de diriginte, învățătorii, institutorii și educatoarele primesc o indemnizație de 10% din salariul de bază, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 45, alin. (2) și (3). Aceste indemnizații se includ în salariul de bază”, arată senatorul Tîlvăr în declarația de presă remisă redacției noastre.
Publicat de : Cristi CIUPERCĂ
Data publicării: 03 Iul 2007 - 05:59
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25664&titlu=Senatorul_PSD_de_Vrancea_Tilvar_vrea_modificarea_statutului_personalului_didactic