Județul Arad, pregătit să acceseze 160 de milioane de euro [1]

Președintele Consiliului Județean Arad, Iosif Matula, a fost la București pentru a participa la deschiderea proiectului privind asistența tehnică pentru „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județul Arad”, proiect susținut de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, informează corespondentul AMOS News.


Județul Arad beneficiază de asistență tehnică „Servicii de consultanță pentru pregătirea de proiecte în vederea finanțării din fonduri UE” în contractul nr. 2 alături de alte 5 județe, din totalul de 12 județe beneficiare ale proiectului la nivel național. La întâlnirea de la București au fost prezentate condițiile generale de finanțare ale proiectelor cuprinse în Axa prioritară 1 din Planul Operațional Sectorial Mediu „Extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată” precum și echipa de consultanță și obiectivele asistenței tehnice.

La această întâlnire, președintele CJA a fost însoțit de Gheorghe Bănățean, directorul Companiei de Apă Arad și de Eleonora Galgotzi, consilier în cadrul Direcției Programe, Prognoze și Integrare Europeană, din cadrul CJA.

„Mă bucur să lansăm cel mare proiect pe fonduri europene al județului Arad în sectorul sistemelor de alimentare cu apă și canalizare. Proiectul demarează prin asistența tehnică necesară unei lucrări prin care se vor rezolva în perioada 2008- 2013, majoritatea problemelor din acest sector atât de sensibil. Consorțiul care va realiza serviciile de consultanță va sosi în foarte scurt timp în județ și își va începe activitatea.

Rezultatele pe care le-am obținut în etapa pregătitoare, în aceste prime luni, ne fac încrezători că vom putea accesa în primă fază 40 milioane de euro, iar până în 2013 suma accesată să depășească valoarea de 160 milioane de euro. Acești bani înseamnă introducerea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă – captare, tratare, alimentare, pompare – cât și dezvoltarea și reabilitarea sistemului de colectare și epurare ape uzate – rețele de canalizare și colectare ape pluviale, cât și stație de epurare ape uzate”, a declarat președintele CJA, Iosif Matula.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 03 Iul 2007 - 05:58
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25655&titlu=Judetul_Arad__pregatit_sa_acceseze_160_de_milioane_de_euro