Vadim Tudor, Oprescu, Geoana ? chiulangiii-chiulangiilor din Senat [1]

2

.07.2007

Sesiunea parlamentara care tocmai s-a încheiat nu s-a deosebit cu nimic de celelalte. Proastele obiceiuri cum ar fi chiulul, dezinteresul fata de legi si migratia de la un partid la altul au fost la fel de prezente.

De exemplu, un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), întocmit tinandu-se cont de numarul voturilor electronice exprimate în plen, arata ca fostul ministru al Integrarii, deputatul Anca Boagiu, este unul dintre cei mai mari chiulangii din Camera Deputatilor, cu mai putin de 10 la suta din totalul voturilor exprimate.

Locul secund este ocupat de liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu. Desi în mod normal el ar trebui sa fie omniprezent la vot pentru a arata colegilor care este linia partidului în privinta proiectelor de lege, monitorizarea IPP arata ca Antonescu a avut o prezenta de doar 14,06 la suta. Atitudinea lui Crin Antonescu nu este singulara.  El este urmat de aproape de seful grupului parlamentar al PSD, celebrul Viorel Hrebenciuc. Preocupat probabil mai mult de negocierile cu PNL, Hrebenciuc a avut o prezenta la vot de doar 14,79%.

La polul opus se afla deputatul PSD Titus Corlatean, cu o prezenta de 99 la suta. Monitorizarea IPP a fost facuta în perioada 06.02.2006 - 28.06.2007, iar numarul maxim de voturi exprimate a fost de 2456.

La Senat, topul absentelor este condus de presedintele PRM, Cor­neliu Vadim Tudor, cu numai 2,10 la suta prezenta la vot. Vadim este urmat în clasament de social-democratul Sorin Oprescu cu 4,57 la suta.

Pe o pozitie fruntasa în privinta absentelor se afla si presedintele PSD, senatorul Mircea Geoana. In dreptul lui este trecuta doar 4,83 la suta prezenta. In topul chiulangiilor se afla si liderul PC, Dan Voiculescu, cu 5,46 la suta.

In cazul senatorilor, monitorizarea a fost realizata în perioada 19.04.2006 - 27.06.2007, iar numarul de voturi exprimate a fost de 2667.

In ceea ce priveste “traseismul”, se poate spune ca în actuala legislatura alesii au practicat fara nici un fel de rezerva acest “sport”. O analiza realizata de Coalitia pentru un Parlament Curat si prezentata de Realitatea TV arata ca au avut loc nu mai putin de 78 de “transferuri”, cele mai multe producandu-se în ultimele saptamani de legislatura. Cele mai recente cazuri sunt cele ale deputatilor Teodor Nitulescu, care a trecut pe la PDSR -  PD - PRM - PSD si PC, si Nati Meir, care a fost ales la PRM, a stat cateva zile la PD si acum este independent.

Pe lista traseistilor mai apar numele lui Liviu Almasan, Nicolae Popa si Aurelian Pavelescu. De pe urma migratiei, cel mai mult a pierdut PNL, acest partid avand 27 de plecari, toate spre nou-înfiintatul PLD, urmat de PRM, cu 25 de plecari, PSD, cu 14, PC, cu 9 parlamentari, si PD, cu 4.

 


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Iul 2007 - 07:31
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25648&titlu=Vadim_Tudor__Oprescu__Geoana_?_chiulangiii_chiulangiilor_din_Senat