Dan Vuerich, ultimul consilier de stat din vechea garda, a plecat de la Cotroceni [1]

Consilierul de stat la Presedintie pe probleme de personal si organizare Dan Vuerich, aflat in aceasta functie de la inceputul ultimului mandat de sef al statului al lui Ion Iliescu, a demisionat de la Cotroceni, "din motive personale"

. Vuerich a precizat ca i-a multumit presedintelui Traian Basescu pentru colaborarea din cei doi ani si jumatate, dupa ce i-a comunicat motivele care l-au determinat sa demisioneze. "Ne-am despartit in conditii civilizate, omenesti", a mai spus Dan Vuerich. Primul consilier care a plecat de la Palatul Cotroceni, la numai citeva zile de la numire, a fost Vasile Blaga, pentru a fi numit ministru al Administratiei si Internelor in Guvernul Tariceanu. Ulterior, au demisionat consilierii prezidentiali Andrei Plesu, fara o motivatie publica, Renate Weber, din motive de sanatate, Claudiu Saftoiu, pentru a prelua functia de director SIE, Theodor Stolojan, pentru a fonda PLD si Sergiu Medar, din motive de sanatate, Elena Udrea si Stana Anghelescu. De asemenea, consilierul de stat Valeria Dorneanu a demisionat, invocind tot motive personale. Din echipa initiala de consilieri prezidentiali a lui Traian Basescu, ultima persoana care a demisionat a fost Adriana Saftoiu, purtator de cuvint al Administratiei Prezidentiale si sef al Departamentului de Comunicare Publica.


alte articole din Politica.
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iun 2007 - 05:48
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25621&titlu=Dan_Vuerich__ultimul_consilier_de_stat_din_vechea_garda__a_plecat_de_la_Cotroceni