Basescu s-a intalnit cu presedintele Italiei [1]

Presedintele Traian Basescu a fost primit ieri la Roma de omologul sau italian Carlo Azeglio Ciampi, cu care a discutat despre procesul de integrare a Romaniei in UE si despre dezvoltarea relatiilor economice si comerciale bilaterale.

Cei doi sefi de stat au abordat, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale de la Cotroceni, si situatia din zona Marii Negre. Presedintele Italiei a incurajat Romania pentru a se implica in continuare in consolidarea democratiilor tinere din aceasta zona.
In privinta relatiilor economice si comerciale, cei doi sefi de stat au apreciat ca acestea au atins un nivel important, dar ca acestea trebuie dezvoltate in continuare. La randul sau, Basescu a aratat ca firmele italiene au avantajul primului venit in Romania. El a remarcat "curajul firmelor italiene" care, in perioada 1991-1992, marcata de mineriade, au venit sa investeasca. Intr-un interviu publicat ieri de cotidianul italian "Il Sole 24 ore", Basescu precizeaza ca Romania are in vedere extinderea cooperarii la centrala de la Cernavoda cu firma Ansaldo, precum si in domeniul termoenergetic cu grupul ENI.
Publicat de : Ion Navalici
Data publicării: 24 Mar 2005 - 08:01
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=2560&titlu=Basescu_s_a_intalnit_cu_presedintele_Italiei