Candidatul-canibal al lui Basescu pentru TVR, respins [1]

26

.06.2007

Membrii Comisiilor de cultura ale Parlamentului au respins, ieri, cu 10 voturi „împotriva”, 4 „pentru” si 5 abtineri candidatura lui Catalin Avramescu pentru un post în Consiliul de Administratie al Televiziunii Publice.

Avramescu, care a fost propus pentru aceasta functie de presedintele Traian Basescu, si si-a trecut în CV specializarea în canibalism, a primit avizul negativ dupa aproape doua ore de discutii în contradictoriu cu membrii comisiei.

Parlamentarii PSD, UDMR, PRM, PNL si PC au transformat audierea într-un interogatoriu. Deranjati de atitudinea si opiniile proprezidentiale ale lui Avramescu, deputatii si senatorii i-au adresat foarte putine întrebari despre ceea ce acesta ar dori sa faca în calitate de membru al CA al TVR si s-au concentrat sa afle daca acesta are „tupeul” de a-si sustine punctele de vedere si în fata lor.

Intrand în jocul parlamentarilor, candidatul administratiei prezidentiale nu a ezitat sa repete ceea ce a spus în diferite emisiuni de televiziune, transformand audierea într-o disputa din care nu au lipsit acuzatii reciproce de „nesimtire” si „obraznicie”.

Asa se face ca, în loc sa explice cum doreste sa-si îndeplineasca mandatul la TVR, Avramescu, la întrebarile alesilor, si-a expus teoriile despre faptul ca actuala Constitutie nu este legitima, deoarece nu garanteaza separarea puterilor în stat, deoarece ministrii sunt si parlamentari, dar si despre faptul ca sistemul care conduce Romania nu este unul democratic, ci unul oligarhic, în care „oamenii putini si rai ne conduc”.

„Am spus ca este vorba de o întelegere între fascisti, socialisti si oligarhia pro rusa...De exemplu, principalul finantator al PNL este Dinu Patriciu, care a spus ca se pot vinde conductele de gaze catre Gazprom, care raspunde la comanda politica si este controlat de serviciile secrete”, a fost unul din raspunsurile lui Avramescu la solicitarea senatorului Mihai Unghianu de a explica cum a ajuns la concluzia ca parlamentarii, cei 322, sunt fascisti.

Audierea a luat sfarsit dupa ce candidatul a precizat ca nu-si schimba opiniile si a repetat de mai multe ori raspunsurile. Spre deosebire de Avramescu, candidatul PD pentru CA al TVR, Alexandru Lazescu, Mirela Constantinescu, din partea presedintiei, si Narcisa Iorga, propusa de PD, pentru CA al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), au primit, pe banda rulanta, aviz pozitiv din partea comisiilor de cultura.

Tot un aviz pozitiv a primit si Alexandru Sassu, care a fost propus de PSD pentru functia de presedinte-director general al TVR. Dupa audiere, Catalin Avramescu a spus ca votul constituie „o marsavie” si „un minipuci”. Votul comisiei este consultativ, dar în plenul celor doua Camere candidatul presedintiei ar putea avea aceeasi soarta, pentru ca majoritatea grupurilor parlamentare si-au propus ca acesta sa nu fie votat.

Mai mult, alaturi de el, ar putea fi respins si Alexandru Lazescu, deoarece numele lui apare pe aceeasi lista cu al lui Avramescu si, potrivit regulamentului, candidatii nu pot fi respinsi separat, se respinge lista.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Iun 2007 - 06:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25576&titlu=Candidatul_canibal_al_lui_Basescu_pentru_TVR__respins