Apel pentru salvarea parcului Bordei [1]

Primăria Sectorului 1 face un apel către autoritățile publice centrale și locale, Guvern, Parlament și Primăria Capitalei  să întreprindă toate demersurile necesare și legale pentru a împiedica distrugerea parcului Bordei din București, se arată într-un comunicat remis AMOS News. 


În contextul în care excesele climei afectează din ce în ce mai serios viața de zi cu zi a cetățenilor Capitalei, în contextul în care, din 1989 și până astăzi, suprafața totală de spațiu verde a Bucureștiului s-a redus cu 20%, apreciez că distrugerea parcului Bordei reprezintă un atentat grav la interesele bucureștenilor.

Din acest motiv, solicit Guvernului ca în regim de urgență să emită un act prin care să protejeze spațiile verzi indiferent de forma lor de proprietate.  Autoritățile publice locale și centrale trebuie să împiedice distrugerea în continuare a parcurilor și spațiilor verzi la nivel întregii țări prin impunerea unui proiect în acest sens. Bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza satisfacerii unor interese oneroase, personale sau de grup, desfășurate în detrimentul interesului general.

Am luat, de asemenea, act de graba cu care dl. Primar General Adriean Videanu, a luat poziție publică în favoarea hotărârii Curții de Apel, prin care parcul Bordei este, practic, desființat și lăsat la bunul plac al unui controversat om de afaceri.

Cer Primarului General să manifeste mai multă răspundere față de interesele cetățenilor Capitalei, care ne-au dat votul pentru a le rezolva problemele. Știm că bucureștenii vor să trăiască într-un mediu sănătos, iar datoria noastră, a edililor este de a face tot posibilul pentru a le îndeplini această doleanță. Îi reamintesc d-lui Primar General că printre obligațiile sale se numără și aceea de împiedica distrugerea spațiilor verzi, care nu satisface decât interesele câtorva oameni de afaceri. Obligația Primăriei Generale ca administrator al majorității parcurilor din București, multe dintre ele aflate în Sectorul 1, este de a menține spațiile verzi existente și, în măsura posibilităților, de a mări numărul lor.

Îi asigur pe cetățeni că atât eu cât și primăria sectorlui 1 vom folosi toate mijloacele pe care legea ni le pune la dispoziție, pentru ca parcurile din Sectorul 1 să rămână parcuri. Inclusiv parcul Bordei.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Iun 2007 - 05:42
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=25562&titlu=Apel_pentru_salvarea_parcului_Bordei