Joi, 21 Iunie 2007 - 05:26 AM Aleg.RO: Parlamentul a votat noua conducere a SRTV

Publicat de: ---

cronicaromana Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a votat, ieri, noua componenta de membri ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, urmand ca lunea viitoare sa fie audiati candidatul din partea Presedintiei si cel din partea PD in vederea nominalizarii lor ca membri in CA . Lista membrilor titulari si supleanti ai CA al SRTV a fost aprobata de deputati si senatori cu 234 de voturi pentru si 16 voturi impotriva. Candidatul Administratiei Prezidentiale pentru membru titular in CA al SRTV, Catalin Avramescu, si candidatul PD, Alexandru Lazescu, nu au putut fi validati miercuri de plen deoarece nu s-au prezentat la audierile din cadrul Comisiilor pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Senat si Camera Deputatilor. Presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Adrian Paunescu, a prezentat plenului lista cu cei 11 membri titulari pentru CA al SRTv si cu cei opt membri supleanti. Cat despre cele doua candidaturi, Adrian Paunescu a afirmat ca propunerile Presedintiei si ale PD au intarziat pana martea trecuta, dupa orele 18,00. Liderul deputatilor democrati, Cristian Radulescu, a afirmat ca membrii Comisiilor de cultura ar fi putut gasi timp sa se reuneasca dupa ce au primit cele doua propuneri. Din partea PSD au fost validati ca membri ai CA al SRTv pe Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu - titulari, Vasile Arhire, Dumitru Pelican - supleanti. Mircea Danieliuc, propus ca supleant si el din partea PSD, s-a retras si nu s-a prezentat la audieri, motiv pentru care Adrian Paunescu a anuntat ca nu a fost discutata candidatura sa si nici supusa la vot.

Alexandru Sassu la TVR?

Noul Consiliu de Administratie al TVR l-a propus pe social-democratul Alexandru Sassu pentru functia de presedinte-director general al televiziunii publice. Nominalizarea lui Sassu are loc in conditiile in care reprezentantii PD si ai Presedintiei in CA al TVR nu au fost inca validati de Parlament, astfel ca acestia nu au participat la votul privind postul de presedinte-director general al televiziunii publice. Voicu a amintit ca, miercurea viitoare, Parlamentul ar avea ultima sedinta de plen, iar legea de functionare a Societatii Romane de Televiziune mentioneaza ca persoana propusa pentru functia de presedinte director general trebuie sa fie audiata de Comisiile de cultura ale legislativului. ‘Probabil ca luni sau marti, odata cu audierea celorlalti doi membri propusi de presedintele Traian Basescu si de Partidul Democrat va fi audiata si persoana propusa pentru functia de presedinte director general al SRTV, toate aceste lucruri trebuind facute intr-un timp foarte scurt, pana la apropiata incheiere a sesiunii parlamentare’, a mai spus Voicu.

Valentin Nicolau se pregateste pentru sefia CNA

Candidatul desemnat de PSD pentru postul de membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), fostul presedinte-director general al TVR Valentin Nicolau, a primit ieri votul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru a ocupa postul ramas vacant in urma decesului lui Ralu Filip. Nicolau a primit 230 de voturi „pentru” si 20 „impotriva”, dupa ce anterior primise si avizul favorabil al comisiilor pentru cultura, arte si mass media. Valentin Nicolau nu a fost singurul aspirant pentru locul liber din CNA, alaturi de el mai fiind propusi initial Mihai Secuianu (propus de PC) si Constantin Dutu (desemnat de PRM). Potrivit algoritmului parlamentar insa, propunerea PSD a avut prioritate. Tot in sedinta de miercuri a plenului celor doua Camere, Parlamentului i-a fost prezentat si raportul de activitate pe 2006 al Consiliului National al Audiovizualului. (A.M.PRESS)(718 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Parlamentul a votat noua conducere a SRTV | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54182314872742 seconds.